2022. szeptember 6., kedd

GYURCSÁNY TEGYEN PONTOT A GYURCSÁNYOZÁS VÉGÉRE!

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.09.05.


Érdekes cikk jelent meg a HVG-ben “Gyurcsány öles léptekkel halad a thürmergyulásodás útján” címmel, amelynek műfaját nehéz lenne meghatározni, mert a szerző az elején gyűlölettől fröcsögő támadást intéz a legnagyobb ellenzéki párt elnöke ellen (mert azt merészelte mondani, hogy ők “kormányra” készülnek), majd az orbáni propaganda legsikeresebb termékét, a gyurcsányozást adja elő olyan primitív formában, hogy azt még Márki-Zay Péter is megirigyelhetné, aki pedig erre építette a karrierjét. Ezek után megszólaltat olyan embereket, akik a prekoncepciót alátámasztják.

Mielőtt az írásban felvetett témával foglalkoznánk, meg kell említenünk, hogy a HVG nemcsak egykori önmagához képest, hanem az újságírás és a sajtó elemi szabályaihoz képest is otromba és elfogadhatatlan stílust ütött meg, amilyet Orbánnal szemben soha nem használtak. Mintha nem Orbán uralkodna 12 éve, nem ő döntötte volna meg az alkotmányos rendet, kaparintotta volna meg a korlátlan hatalmat, kisajátítva, kirabolva az országot, felszámolva a parlamentarizmust és a jogállamot, hanem Gyurcsány Ferenc, s nem Orbántól, hanem Gyurcsánytól kéne megszabadulni.

Vagy, az a butaság, hogy Orbántól csak úgy lehet megszabadulni, ha előbb Gyurcsánytól szabadul meg az ország. Előbb a diktátor legfőbb ellenfelét kell megsemmisíteni, hogy a diktátortól meg tudjanak szabadulni. Csakhogy attól a Gyurcsánytól, amit az orbáni propaganda előállított, attól soha nem lehet megszabadulni, mert az nem azonos a létező személlyel és független tőle. Ők egy Orbán által mozgatott árny ellen harcolnak, ami akkor sem fog eltűnni, ha a valós személyt kilövik az űrbe. Erre nem jönnek rá...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.