2022. szeptember 17., szombat

A NÁTHÁRÓL

JÓREGGELT EURÓPA
Szerző: BENEDIKTY BÉLA
2022.09.16.


.
..Mielőtt félreértenének, sietek megmagyarázni, miért szomorú ez az egész esemény.

Amivel az apáczaisok egyetértenek, az a nátha tüneteinek a leírása. A magyar oktatásügynek folyik az orra, és tüsszög. Ráadásul még az orra piros is és fátyolos a szeme. És a magyar állam nem ad elég zsebkendőt. Ejnye, ejnye. Ezért mi most engedetlenkedünk egyet, és egy napig nem megyünk be tanítani. Cumtrucc. Beülünk a sarokba duzzogni egyet.

Mély fájdalommal közlöm, hogy a náthát egy olyan betegség okozza, ami már az egész szervezetet megtámadta, teljes izom- és agysorvadással jár, a kelések nyomán üszkösödés indult meg, a kór okozója pedig elképesztő sebességgel terjed tovább, megfertőzi a teljes társadalmat, a magyar nép gyorsuló tempóban halad a kipusztulás felé.

Innen indult. Az oktatásügytől. Ez ugyanis minden másnak az alapja. Akár elismerőleg is említhetném, hogy a csúti szotyolahéjköpködő rájött, az ő uralkodásának tér- és időbeli kiterjedése egyenesen arányos a tanulatlanság terjedésével. Nemcsak arról van szó, hogy a környezetében nem tűr okos embereket, azok távoltartása még viszonylag könnyen kivitelezhető, bizonyos szellemi szint fölött eleve senki nem megy a közelébe sem. A bekerülés szűrője régóta adott, a gerinctelenség foka szerint változik a felvétel esélye. Van egy etalon, amihez lehet viszonyítani, ez 1 navracsics, ennyi persze kevés, 2 navracsicsnál kezdődik az esetleges megfontolás az állományba vételről. A butaságnak és jellemtelenségnek az a mélysége, ahol például az országgyűlés elnöke tartózkodik (20 navracsics) nehezen megközelíthető, a legaljához már csak a miniszterek és tanácsadók tartoznak, és persze a nagy vagyonok pillanatnyi birtokosai. Mondom, ez rendben van, ez a fundamentum, azt egy hatéves is tudja, hogy a primitív ember irányítható legkönnyebben, minthogy az érzelemvilágát a gyűlölet és a rajongás határozza meg, a kettő között meg nincs semmi.

Azt hiszem, az sem tekinthető különösnek, hogy a falusi dagadt zabálógép nem képes felfogni, egy nép tudatlansága nemcsak azt jelenti, hogy könnyen uralható, hanem azt is, hogy az illető nép haldoklik, és a folyamat viszonylag hamar visszafordíthatatlanná válik. Nem tudom, változna-e valami, ha a hordóhasú kongófejű megértené, híveit a teljes pusztulásba vezeti – nem hiszem. Valószínűleg nem érdekelné. Legjobb esetben rendben lévőnek tartaná, a benne forró gyűlölet és bosszúvágy kiteljesedésének tekintené...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.