2022. szeptember 17., szombat

ROGÁN ANTALHOZ KERÜLT A KÖZPÉNZELLENŐRZŐ HIVATAL, LETARTÓZTATTÁK GYÖMRŐ POLGÁRMESTERÉT - AZ ÁTLÁTSZÓ HETI LAPSZEMLÉJE

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2022.09.16.


Hvg.hu: Már a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt is Rogán irányítja

A kedd este megjelent kormányrendelet szerint szerdától már nem a miniszterelnök, hanem a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszteri rangú vezetője irányítja a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt, amely a kormány alá rendelt szerveknél a közpénzek felhasználását, a nemzeti vagyonnal való gazdálkodást, a közfeladatok hatékony, gazdaságos és eredményes ellátását vizsgálja, és nyomon követi a kormánydöntések végrehajtását.

24.hu: A Fidelitas-alelnök és ismerősei egy I. kerületi klinika lakói lettek az időközi választás előtti napokban

Gyanúsan sokan jelentkeztek be egy Ostrom utcai magánklinika címére lakóként az I. kerületi időközi választást megelőző napokban. A Fidesz jelöltje által 60 szavazattal megnyert voksolás után a Momentum a helyi választási bizottsághoz fordult, mert szerintük jogsértés történt. Részben az ellenzéki párt információi alapján a lap Baczkó Norbert Fidelitas-alelnököt és ismerőseit azonosította mint akik egyaránt az időközi választást megelőző hetekben „költöztek be” az egészségközpont ingatalanaiba, és így akár szavazhattak is az időközi választáson.

Népszava: Nagyot ugrott júliusban a közintézmények lejárt tartozása, pedig a megemelt energiaszámlák még csak ezután érkeznek

A múlt héten a Pénzügyminisztérium tette közhírré, hogy augusztusban újabb 236 milliárd forinttal nőtt az államháztartás hiánya, így az elérte a 2872 milliárd forintot az egész évre tervezett 3152 milliárdos hiánycél 91 százalékát. A Magyar Államkincstár (MÁK) azt közölte, hogy a költségvetési intézmények lejárt adóssága július végén 47,2 milliárd forint volt, ami történelmi összehasonlításban nem kiemelkedő, ám egyéves csúcs.

Telex: Évek óta nyomoznak, de még gyanúsítottja sincs a gyulai katolikus iskolát érintő költségvetési csalásnak

„A nyomozás folyamatos, de jelenleg változatlanul felderítési szakban van, azaz gyanúsítás közlésére, gyanúsított kihallgatására még nem került sor” – ezt válaszolta a Békés Megyei Főügyészség a lap kérdésére arról a költségvetési csalás miatt folyó eljárásról, ami a gyulai Göndöcs Benedek katolikus középiskolát érintő költségvetési csalás gyanúja miatt folyik.

Magyar Nemzet: Letartóztatták Gyömrő ellenzéki polgármesterét

A lap értesülése szerint a NAV nyomozói a napokban őrizetbe vették, majd a bíróság csütörtökön le is tartóztatta Gyömrő ellenzéki polgármesterét, Gyenes Leventét és társait. Az ügyben állítólag bűnszervezetben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt van folyamatban eljárás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.