2022. szeptember 5., hétfő

ORBÁN ELFELEJTI, HOGY EZEK A DIÁKOK EGYSZER FELNŐNEK, ÉS RENDSZERÉNEK ELLENFELEI LESZNEK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.09.03.


Nem használhatók mindenben a klasszikus fasiszta állam és az azt megelőző középkori vallásos feudális állam receptjei. Ilyen az oktatás tudatos leépítése: néhány elitiskola volt a hatalmasok gyerekeinek, és a tömegek tudatlanságban tartása. Az internet és az uniós mozgásszabadság révén a mai diákok (szándékosan nem azt írjuk, hogy “gyerekek”, mert érettebben gondolkodnak, mint sok magyar felnőtt) benne vannak a világ vérkeringésében, pontosan tudják, hogyan működik egy jó iskola, mi az oktatás szerepe és mire van szükségük ahhoz, hogy elérjék a céljaikat.

Az Orbán-rezsim frontális támadást indított az iskola és az oktatási rendszer ellen. Az egészségügyet csak elhanyagolják, lepusztítják, kivonják belőle a pénzt, elüldözik a színvanalas orvosokat és nővéreket, hogy ne kelljen pénzt pazarolni másokra, felesleges, öreg és beteg emberekre. Ők haljanak meg. De az oktatás egésze ellen szándékos támadást indítottak, legendás iskolákat vertek szét, átalakították az egyetemi képzést, megszüntettek és korlátoztak szakokat, központosították, fideszes ideológiai és pártirányítás alá helyezték őket. Az SZFE kivételével érdemi ellenállás nélkül.

Az általános- és középiskolák is átfogó terv alapján veszítik el iskola jellegüket. Megszüntették a tanszabadságot, uniformizálták a tananyagot és a tankönyveket, ideológiailag megbízható, párthű vezetőket tettek az iskolák élére. A kontraszelektált komisszároknak az a feladatuk, hogy gyökeresen irtsanak ki minden egyéniséget, szabadságot és tudást, az iskola a rendszer szűk keretei között működjön, és engedelmes alattvalókat neveljen a rendszernek, akik ellátják azokat a munkákat és feladatokat, amire Orbánnak és oligarcháinak, strómanjainak szüksége van.

Minden fasiszta rendszernek, így az Orbán-rezsimnek is a kiművelt emberfők a legnagyobb ellenségei és veszélyforrásai. Ezért a céljuk az, hogy néhány generációs átmenet után a lebutított iskolák ideológiailag képzett, rendszerhű, indulókat jól éneklő, fizikailag erős, a hadseregben bevethető golyófogókat, az átmeneti békeidőben szakmunkásokat, a háztartást vezető, sok (de nem kevertfajú) gyereket szülő nőket képezzenek (ők ne matematikát, hanem horgolást és hímzést tanuljanak, hogy úgy tudjanak hímezni, mint Novák Katalin a pápának), amit Adolf Hitler is megirigyelhetne.

Az Orbán-rezsim nem erőszakkal, puskatussal távolítja el a felkészült, lelkiismeretes és szakmájuknak elkötelezett tanárokat (sem), hanem kiéhezteti őket, hogy hagyják el a pályát, ha lehet, akkor az országot is, helyükre pedig jöjjenek kevésbé képzett, kevésbé nagy tudású oktatók, akiknek elég ennyi pénz is, ennek a rendszernek köszönhetik, hogy egyáltalán tanárok lehetnek, ezért hűséges kiszolgálói lesznek. Az igazi személyiségek, a kiváló tanárok, a nagy tanáregyéniségek pedig hagyják el az iskolákat, különben éhenhalnak. Ha nincs tanár, az sem baj...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.