2022. szeptember 14., szerda

PUTYIN ÚJABB EMBERÉNEK KELLETT IDŐ ELŐTT TÁVOZNIA AZ ÉLŐK SORÁBÓL

FÜHÜ
Szerző: ki
2022.09.13.


Mindössze 39 éves volt az az orosz menedzser, aki nem sokkal azután halt meg, hogy Putyin elnökkel együtt részt vett a nemzetközi gazdasági együttműködési találkozón Vlagyivosztokban.

Ebből az alkalomból először látogatott magasrangú kínai vezető Oroszországba azt követően, hogy Putyin megindította csapatait Ukrajna ellen február 24-én. Kína és Oroszország együttműködése azóta fokozódott, nemrég közös hadgyakorlatot tartottak.

Putyin és Hszi Csinping elnök a héten Szamarkandban találkozik Üzbegisztánban.

Hogyan fulladt meg Ivan Pecsorin?

A hivatalos rendőri közlés szerint Putyin bizalmi embere a Ruszkij sziget mellett hajózott amikor a vízbe esett, és megfulladt. A Ruszkij sziget a Japán tengeren van.

Hogy eshetett a vízbe egy 39 éves férfi? Állítólag be volt rúgva. Ez nem ritkaság a nagy Oroszországban, de Putyin környezetében viszonylag ritkaság, mert az államfő tüntetően antialkoholista, és a hírek szerint zéró toleranciát tanúsít az alkoholistákkal szemben. Miért nem sikerült élve kimenteni Putyin emberét?

Ezt a kérdést nemigen merik feltenni Oroszországban, ahol még emlékeznek rá, hogy Pecsorin főnöke nyolc hónappal ezelőtt meghalt “agyvérzésben”. Ő 43 éves volt. Pecsorin Putyin közvetlen környezetében dolgozott, maga az elnök bízta meg számára fontos ügyek elintézésével. Főnöke volt az Északi és Távol-Keleti fejlesztési társaságnak, amely fontos szerepet játszik az orosz-kínai kapcsolatokban.

Nemrég a Lukoil olajtársaság igazgató tanácsának elnöke esett ki egy kórház ablakán a hatodik emeletről. Szörnyet halt. Pár nappal a halála után kiderült, hogy miért ? Putyin államosítani akarta Oroszország második legnagyobb olaj vállalatát, mely sok pénzt hoz az országnak. Az igazgató tanács azonban szerette volna megőrizni a függetlenség egy kis darabját. Ebbe még nem kellett volna belehalnia a szerencsétlen főnöknek, de abba igen, hogy kiszivárgott egy nagyon fontos lista. Ezen szerepeltek azok a külföldi politikusok és újságírók, akik lelkesen támogatják Putyin politikáját némi anyagi előnyökért cserében. A titkosszolgálat az olaj és gázóriások segítségével finanszírozza Putyin külföldi barátait...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.