2022. szeptember 5., hétfő

SÍKLAKI ISTVÁN: EZ A REZSIM KÖVETKEZETESEN A TÁRSADALOM LEBUTÍTÁSÁN DOLGOZIK

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2022.09.05.


Orbán „örökbecsű” – azt kell nézni, amit csinál. és nem azt, amit mond – mondásának szűrőjén keresztül mutatta meg számunkra Síklaki István, mit is jelent az, amikor a köztársasági elnök egy tanévnyitón arról beszél, hogy a rendszernek kritikus gondolkodású fiatalokra van szüksége. A szociálpszichológus szerint ennek pont az ellenkezője az igaz. Szerinte „minden jel arra mutat, hogy ez a rezsim következetesen és tudatosan a társadalom lebutításán dolgozik”.



Nekünk nagy tudással rendelkező, kritikus gondolkodású fiatalokra van szükségünk – mondta Novák Katalin köztársasági elnök a budapesti Corvinus Egyetem tanévnyitó ünnepségén. Igazán azt akarja a jelenlegi rendszer, hogy kritikus gondolkodásúak legyenek a fiatalok?

Orbán „örökbecsű” mondása, hogy azt kell nézni, amit csinál és nem azt, hogy mit mond. Ennek szellemében, pontosan az ellenkezőjét teszi a rezsim annak, mint amit Novák Katalin – természetesen a nagykönyv szerint – mondott a tanévnyitón. Minden jel arra mutat. hogy ez a rezsim következetesen és tudatosan a társadalom lebutításán dolgozik. Ha e tekintetben autentikus forrásra vagyunk kíváncsiak, akkor elég csak Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkárt, mint a „sötétség urát” hallgatni és olvasni. Abból kristálytisztán kijön, hogy mi a rezsim irányzata...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.