2022. szeptember 22., csütörtök

„SOHA TÖBBET GYURCSÁNY!”– HUPPA-LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA-VÁLOGATÁS
2022.09.22.


A kihelyezett frakcióülés

“A miniszterelnök ezen szavainál lapunk értesülése szerint egyszerre horkantak fel, egyesek még azt is bekiabálták: „Soha többet Gyurcsány!”

Orbán Viktor tehetetlenségében megint Brüsszel ellen fordult

A választások előtt azt gondolták, hogy tervezhetően alakulnak a gazdasági körülmények a háború ellenére is, azonban 2022 júniusban Brüsszelben elfogadták a gazdasági, kereskedelmi szankciókat, köztük az olajszállítási szankciókat is, majd rögtön az asztalra került a földgázvásárlási szankció is, ezért 2022 júniusától kezdve a földgáz ára egy hónap alatt megkétszereződött, majd újabb hónap alatt megháromszorozódott.

Fidesz: Harcolni fogunk

Úgy tűnik, háborúra cserélte a békét a Fidesz.

Itt a szerződés, melynek keretében Orbán Viktor különjáratnak használhatja a katonai repülőgépeket

Az Átlátszó birtokába került keretmegállapodás szerint a miniszterelnökségi delegációk szállításának módjáról a Miniszterelnökség tavaly állapodott meg a Honvédelmi Minisztériummal. A dokumentum hangsúlyozza, hogy a repülőutak adatai “honvédelmi és nemzetbiztonsági okból” 30 évig titkosak.

Nem tehet esküt jövő hétfőn Hadházy Ákos

„Enyém a bosszúállás és megfizetés…”
Az Országgyűlés Házbizottságának tegnapi ülésén Kövér László házelnök arról tájékoztatta a résztvevőket, hogy a Jobbik két új parlamenti képviselője leteheti esküjét és átveheti a mandátumát, Hadházy Ákos azonban továbbra sem kap erre lehetőséget.

Nehezen elvitatható az EU szerepe Orbán évtizedes ámokfutásában

“Orbán nem példakép, politikája nem terjed vírusként Európában, és kell a szabad média ahhoz, hogy ezt észrevegye az ország, mert most egy „hülye, ignoráns társadalom” él Magyarországon Orbán jóvoltából.”

Boldogok, a kik éhezik és szomjúhozzák az igazságot: mert ők megelégíttetnek…

Megússza a forint a vérfürdőt, de az életszínvonal nagyot romlik 2023-ban

“… az előrejelzések alapján a sokévi átlagnál 1 Celsius fokkal magasabb lehet az elkövetkező három hónap átlaghőmérséklete, ami szintén jó hír a földgázszámla szempontjából.”

Bezár az Erkel Színház a megemelkedett rezsiárak miatt

„Most csak arra tudunk koncentrálni, hogy az Operaházat működőképes állapotban tartsuk, és az oda betérő nézőket a legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki. A 18 fokot meg remélem, hogy elviselik majd, úgyis hamar belehelik a nézőteret. Nem hiszem, hogy ott fázás lesz…”

Rendőrök verik, kergetik és hurcolják el a mozgósítás ellen tüntetőket Oroszországban

Putyin részleges mozgósítást bejelentő beszéde után Oroszországban elkapkodták a repülőjegyeket, ezzel egyidőben pedig egyre több orosz városból érkeztek hírek megmozdulásokról.

Csak a magyar kormány puhítaná az oroszokra kivetett szankciókat

Alig egy órával azután, hogy Putyin orosz elnök elrendelte a mozgósítást és atomcsapással fenyegetőzött, Menczer Tamás, külügyi államtitkár bejelentette, hogy meg kellene fontolni az Oroszország elleni EU-s szankciók feloldását.

Házkutatást tartottak az orosz oligarchánál, akit Magyarország próbált megvédeni

A német hatóságok szerda reggel házkutatást tartottak Alisher Usmanov orosz–üzbég oligarcha németországi lakó- és üzlethelyiségében – írja a Zeit. Az ARD és a Spiegel információi szerint a vádak között milliós nagyságrendű adócsalás is szerepel.

Stratégiai hibává vált Kína Putyin barátsága

A háború destabilizálja a közép-ázsiai régiót és megerősítette a nyugati szövetségi rendszert.

Szijjártó Péter a kínai befektetésekről beszélt

A nagy kínai beruházások biztosíthatják, hogy Magyarország, a recesszióba hajló európai környezetben egyfajta kivételként, továbbra is növekedési pályán tudja tartani a gazdaságát – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután kínai kollégájával egyeztetett New Yorkban.

Egyre kínosabb helyzetbe kerül Vucic

A koszovói és a szerbiai sajtóban is megjelent egy rendezési terv, amely hírek szerint Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök nevéhez fűződik. Ennek értelmében Berlin és Párizs az uniós csatlakozás feltételének határozná meg Szerbia számára Koszovó elismerését, cserében jelentős fejlesztési segélyeket kapna.

Szerződést bonthatott Magyarországgal és Lengyelországgal a Pegasust forgalmazó cég

Öt kormányoldali illetékest és hatóságot keresett volna fel az Európai Parlament Pegasus-bizottsága Lengyelországban, de egyikkel sem sikerült tárgyalni, a kormánypártok képviseletében egyáltalán senkivel, mi több, a bizottság lengyel kormánypárti tagja, Dominik Tarczyński is otthagyta a társaságot nap közben, „felszívódott”…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.