2022. szeptember 25., vasárnap

SZIJJÁRTÓ SIKERESNEK HAZUDTA A NER-T AMERIKÁBAN, KÖZBEN CSÚSZNAK-MÁSZNAK A PÉNZÉRT AZ EU-BAN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.09.24.


„Gyűlölnek minket, és mivel sikeresek vagyunk, mintegy példaként szolgálunk arra, hogy nemcsak a liberális fősodor lehet haladó és sikeres. Konzervatív politikai stratégia is lehet sikeres. És ők nem tudják elviselni ezt a tényt” – ezt mondta Szijjártó az Európai Unióról a trumpista szélsőjobb televíziójában, a Fox Newsban, azzal a váddal kapcsolatban, hogy Magyarország nem demokrácia. Ezzel a legfontosabb kérdést érintette a világ jövője szempontjából: fel lehet-e ismerni a demokrácia látszatába burkolt diktatúrákat, az “Orbán-modell” lényegét, mert azt Amerika sem akarja.

Az amerikai nézők nyilván nincsenek tisztában azzal, hogy a sikerpropaganda mögött mi a valóság. Szijjártó “sikeresnek” mondja az Orbán-rendszert, miközben újra kellett élesíteni a magyar Carl Schmittet, Navracsics Tibort, a legjellemtelenebb és legaljasabb gazemberét, hazudozóját ennek a rendszernek, aki kiépítette Orbán fasiszta rendszerét, hogy valahogy szerezze meg a visszatartott uniós pénzt, különben csődbe megy az orbáni Magyarország.

Minden túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a rezsim hazudozói taknyukon-nyálukon csúsznak-másznak Európában, mindent megígérnek, mindenre hajlandóak, csak a liberális EU mentse meg őket. Közben Szijjártó mocskolja a liberális EU-t, és dicsekedik azzal, hogy ők mennyire sikeresek, a liberális Európa pedig irigykedik rájuk. A valóság pedig az, hogy csődben vagy a “Geci” társasága, ez az egész unortodox önkényuralmi tákolmány összeomlott az EU pénze nélkül.

Ez a valóság, ez az Orbán-féle siker. Nekik a siker az lesz, ha sikerül a léha és probléma kerülő Uniót becsapni, megvezetni és rávenni, hogy a túlélésükhöz szükséges pénzt utalják át. A jogállamot, a liberalizmust teli szájjal szidják, de a pénzért azzal könyörögnek, hogy a NER egy mintaszerű jogállam, a jogállam pedig éppenséggel a liberális demokrációk sajátja, a jogállamiság liberalizmust jelent. Európában minta liberálisok, Amerikában azzal dicsekednek, hogy ők a sikeres illiberálisok, akik bizonyítják, hogy nemcsak a “liberális fősodor” lehet sikeres.

Persze, a liberálisok pénzéből.

Az Orbán-rendszer goebbelsi propagandájának egyik fontos része, hogy az antiszemita ideológiára, a náci antiliberalizmusra épülő fasiszta államot “konzervatív jobboldali” irányzatnak mutatják be. Szijjártó azt mondta, hogy “mi egy hazafias, jobbközép, kereszténydemokrata kormányzat vagyunk, határozottan a liberális fősodor ellen”. Az ideológiai csúsztatás és hazugság abban áll, hogy Szijjártó a jobbközép kereszténydemokrata konzervativizmust antiliberálisnak nevezi, de ez hazugság. A jobboldali konzervativizmus a liberális demokrácia része, a jobboldal azon belül van.

Ezért kapta fel a fejét Merkel, és vibráltak a szemei, mint a Trabant indexlámpái, amikor először meghallotta maga mellett Orbántól, hogy ő “illiberális” államot épít. A jobbközép konzervatívok az Európai Néppártban vannak, ahonnan Orbánt kirúgták. Az Európai Parlamentben a jobbközép kereszténydemokrata konzervatívok a baloldallal és a zöldekkel együtt (így mind együtt ők a liberális “fősodor”) szavazták meg, hogy Magyarország nem demokrácia. Európa igazi konzervatív pártjai elutasítják az Orbán-rendszert és nem tartják demokráciának, mert egy fasiszta diktatúra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.