2022. szeptember 15., csütörtök

SZÍVTELEN HANGOK

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2022.09.15.


Ha a kormánynak valóban az volna a célja, hogy kevesebb legyen az abortusz, és több gyerek szülessen Magyarországon, akkor nem engedte volna meg az egészségügyért is felelős Pintér Sándor belügyminiszternek, hogy olyan rendeletet hozzon, mint amilyet kedden jelentettek be. Itt és most nem taglaljuk, mert megteszik ezt nálunk kompetensebbek (nők) és hozzáértőbbek (szakemberek), de az, hogy egy nő csak azután mehessen abortuszra, miután meghallgattatták vele a nem kívánt gyerekének a szívhangját, embertelen, cinikus és – talán elsőre furcsának tűnik – kontraproduktív.


Ha a kormánynak tényleg az volna a célja, hogy a mostaninál több gyerek szülessen Magyarországon, ne fogyjon a magyar, hanem növekedjék a lakosság létszáma, akkor nem az abortusz szigorításával próbálkozna. Ez ugyanis nem megoldás, legföljebb megfelelés a kereszténynek kinevezett országnak, valamint az ellenzékinek mondott, ám a kormánnyal nem is titkoltan együttműködő Mi Hazánk nevű mozgalomnak.

Amennyiben a kormány valóban megoldást keresne arra a problémára, hogy kevés gyerek születik Magyarországon, akkor eleve nem a belügyminiszterre bízta volna az egészségügyet és az oktatást. Akkor egy modern, korszerű struktúrában kormányozna, oly módon, hogy az emberek számára a jelen és a jövő is kiszámítható legyen. Nem hozna egyik napról a másikra törvényeket és rendelkezéseket – lásd a kata kinyírása, a rezsiköltségek megnövelése. Egy valóban – nem csupán a lózungok szintjén – családbarát kormány már évekkel ezelőtt emelte volna a sok éve változatlan családi pótlékot, e mellé olyan jövedelmet biztosítana a polgárainak, hogy azoknak ne legyen gond, ha eggyel, netán kettővel több gyerek van a családban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.