2022. szeptember 5., hétfő

„TANÁR VAGYOK, A MUNKÁMBÓL SZERETNÉK MEGÉLNI” – FLASHMOBOT SZERVEZTEK TANÁROK A NYUGATI TÉRRE

TELEX
Szerző: HALÁSZ NIKOLETT
2022.09.05.


„Tanár vagyok, a munkámból szeretnék megélni”.


Ilyen és ehhez hasonló üzeneteket tartott a kezében a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium polgári engedetlenséghez csatlakozó körülbelül 30 tanára, akik flashmobot szerveztek hétfő délelőttre a Nyugati térre. Csatlakozott hozzájuk Simkó Edit is, aki iskolájából egyedüliként engedetlenkedik.


Ahogy azt korábban megírtuk, a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban hétfőn egész nap tart a polgári engedetlenség, a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium 33 tanára nem vette fel a munkát reggel 8 és 10 óra között. A tanárok a polgári engedetlenséggel munkakörülményeik javítását, egy jobb, szabadabb, demokratikusabb oktatási rendszert szeretnének kiharcolni.

Simkó Editről még februárban írtunk, már akkor az iskolájából egyedüliként csatlakozott a polgári engedetlenséghez. Most a Telexnek azt mondta: ő hétfőn nem veszi fel a munkát, a korábbi hullám alatt volt olyan hónap, hogy a bevétele felétől elesett. Ha nem lesz változás, elképzelhető, hogy teljesen otthagyja a szakmát.

Ahogy azt a Tanítanék Mozgalom pénteken bejelentette, hétfőtől gördülő polgári engedetlenséget javasolnak. Ez azt jelenti, hogy minden héten másik napon ne vegyék fel a munkát a pedagógusok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.