2022. szeptember 27., kedd

TANÁRSZTRÁJK: SZOLIDARITÁSBÓL MÁS ÁGAZATOK SZAKSZERVEZETEI IS BESZÜNTETHETIK A MUNKÁT OKTÓBER 5-ÉN

NÉPSZAVA
Szerző: JUHÁSZ DÁNIEL
2022.09.27.


A Kossuth téren szolidaritási koncert is lesz, diákok pedig a Margit híd elfoglalását tervezik.


A pedagógus sztrájk idején szolidaritásból más ágazatok szakszervezetei is beszüntethetik a munkát október 5-én, ezért is volt fontos az időpont mihamarabbi kijelölése - nyilatkozta a Népszavának Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője.

A PDSZ szombaton hirdetett egységes, országos sztrájkot az oktatás világnapjára, korábban pedig a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, a Magyar Szakszervezeti Szövetség és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés is támogatásáról biztosította a pedagógusokat.

A másik nagy tanári érdekképviselet, a Pedagógusok Szakszervezete ugyanakkor hétfőn úgy döntött: az október 5-ére meghirdetett országos sztrájk megszervezéséhez nincs elég idő. A múlt héten indult helyi gördülő sztrájkokhoz ugyanakkor minden segítséget megadnak. A Tanítanék Mozgalom pedig gyűlést szervezett, ahol 38 iskola pedagógusai képviseltették magukat: október 5-én ők is munkabeszüntetésre készülnek. A mozgalom képviselője, Törley Katalin lapunknak elmondta: vannak, akik sztrájkolni fognak, de többen a polgári engedetlenség mellett tették le a voksukat. A Kossuth téren szolidaritási koncert is lesz, diákok pedig a Margit híd elfoglalását tervezik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.