2022. szeptember 12., hétfő

„VÁLASZTÓPOLGÁRKÉNT AZT VÁRNÁM EL MAGYARORSZÁG MINISZTERELNÖKÉTŐL, HOGY ODAÁLLJON A NÉPE ELÉ, ÉS MONDJA EL, MIRE SZÁMÍTHATUNK”

NÉPSZAVA
Szerző: CZENE GÁBOR
2022.09.12.


A magyar miniszterelnök a minél kevesebb vitában, a tekintélyelvű államban és kormányzásban hisz, amellyel szemben nem tűr ellentmondást se kívülről, se belülről.


Választópolgárként azt várnám el Magyarország miniszterelnökétől, hogy odaálljon a népe elé, értelmezze a helyzetet, mondja el, mire számíthatunk, ki és mit csináljon, hogy túlélje az elkövetkező fél vagy egy évet – nyilatkozta lapunknak Somogyi Zoltán szociológus, a Political Capital társalapítója. Mégiscsak egy háborús, inflációs és energiaválság közepén vagyunk – hangsúlyozta –, fontos lenne, ha Orbán Viktor megpróbálná felkészítené az országot az előttünk álló időszakra.

Ehhez képest a kötcsei találkozón a miniszterelnök zárt körben, a sajátjai előtt beszélt. A találkozó másnapján, vasárnap délután, amikor Somogyi Zoltán kérdeztük, még nem lehetett tudni, mi hangzott el. Orbán közösségi oldalára fotókon kívül csak egy videó került ki Nagy találkozások – Kötcse 2022 címmel: a vidám zenével kísért felvételen a kormányfő a híveivel fényképezkedett...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.