2022. október 5., szerda

EGY VOLT SZÓVIVŐRE BÍZTA ROGÁN AZ ÖSSZES POLGÁRI TITKOSSZOLGÁLAT FELÜGYELETÉT – HUPPA-LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA-VÁLOGATÁS
2022.10.05.


Erőssége viszont, hogy sok vizet nem zavar

Időbe telt, mire kiderült, hogy mire használható…


Simonka György vádlottat alpolgármesterré választották Pusztaottlakán

„Annyira nem zavarta a testületet, hogy a vádlottak padján ülök és a Központi Nyomozó Főügyészség összességében 1,4 milliárdos költségvetési csalással vádol, hogy egyhangúlag választottak meg nemrégiben Pusztaottlaka társadalmi megbízatású, mandátummal nem rendelkező alpolgármesterévé.”

Élőlánc, hídfoglalás, egész nap tüntetnek a diákok és tanárok

Legalább 71 iskolából jelezték a szülők, diákok és tanárok, hogy részt vesznek a Szél Kálmán tértől egészen a Keleti pályaudvarig tartó láncban. Délután a Margit hidat fogják elfoglalni a tüntetők, este a Kossuth téren lesz szolidaritási koncert.

Az ügyfélkapun keresztül fenyegette meg a tankerület a dunakeszi Radnóti gimnázium tanárait

Ugyanaz a Szabóné Forgács Gabriella írta alá a fenyegetőző levelet, aki korábban lemondta a beázott, részben tető nélküli gödöllői Török Ignác Gimnázium diákjainak szüleivel való találkozást.

Csak dísznek van az uniós pénzből telepített napelem négy kisvárdai iskolán

A Házon kívül stábja négy olyan iskolát talált a kisvárdai tankerületben, ahol soha, egyetlen percet sem működött az uniós támogatásból telepített napelemes rendszer. Az ide tartozó 15 iskola korszerűsítésére összesen 250 millió forintot költöttek el. Ha mindenhol működött volna a rendszer, akkor milliókat lehetett volna spórolni az áramszámlákon.

Magyarországon minden tizedik háziorvosi praxis üres

Megyei szinten a legtöbb háziorvos (73) Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hiányzik. Hasonlóan sok a betöltetlen praxis Budapesten és Pest megyében, ahol 59, illetve 58 háziorvost keresnek, valamint Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megyékben, ahol 47, valamint 45 betöltetlen praxis van. Átlag feletti volt az orvoshiány Fejér, Heves és Nógrád megyékben.

Elindult a dollárbaloldalos lejárató kampány – egyből aknára szaladtak

Ahogy várható volt, erre a csodálatos szóra épül fel egy új lejárató kampány a kormánypárti sajtóban, ami nem szokott pöcsölni a BBC etikai alapelveinek betartásával, és valahonnan mindig van pénz a sorozatban elvesztett sajtóperek kifizetésére.

Orbán Viktor Szamarkandba megy, hogy türkökkel randevúzzon

T Ü K R Ö K -nek olvastuk, furcsállottuk is, hogy ehhez miért kell ilyen messzire mennie: olvasson Huppát 
Nekiestek az EP-képviselők a magyar korrupcióellenes csomagnak, legtöbbjük azonnali pénzbefagyasztást követelt

A középjobb, baloldali és liberális pártokhoz tartozó hozzászólók azon a véleményen voltak, hogy a javasolt támogatásokat azonnal be kell fagyasztani, és csak akkor szabaddá tenni, amikor Budapest már eredményeket mutatott fel a visszaélések és csalások visszaszorításában. (Ez azért, valljuk be, elég logikus, csak azt nem látjuk, hogy ki ellenőrzi a felmutatott eredmények igazságtartalmát..)

Iskolapélda a rendszeren belüli korrupció kezeléséről

Az eljárás a Magyar Hang szempontjából is érdekes, mert a B. I. Zs. által vezetett főigazgatóság és a cikksorozatukban érintett intézményvezetők annyira zokon vették a leleplezéseket, hogy minden fronton elégtételt akartak venni a szerzőn és a szerkesztőségen is.

Növekszik az elégedetlenség a Fidesszel szemben, de az ellenzék mégsem szárnyal

A közelgő téli időszak, és az azzal együtt érkező megszorítások komoly kihívást jelentenek majd az országnak. Erre készülnek gőzerővel Rogánék, Rezeda mester mai írása is erről szól majd, Szele Tamás pedig tegnap emlegette a dolgot.

Teljes orosz összeomlás: tucatjával foglalják vissza településeket az ukránok

Az események újra felvetik annak a lehetőségét, hogy a katasztrofálisra fordult hadi helyzetre válaszul Vlagyimir Putyin parancsot ad taktikai nukleáris fegyver bevetésére. A Fehér Ház viszont úgy nyilatkozott, hogy hírszerzési értesüléseik szerint egyelőre ez nem várható, a moszkvai üzenetek csupán „nukleáris kardcsörtetésnek” minősülnek. (Úgy legyen…)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.