2022. október 16., vasárnap

EZ A SZANKCIÓS PLAKÁT MÁR A GOEBBELSI PROPAGANDA LEGALJA

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: Amerikai Népszava
2022.10.15.


Ha nem a saját szemünkkel látnánk “Magyarország Kormánya” Facebook-oldalán, el sem hinnénk, hogy ez a “Nemzeti Konzultáció” hivatalos plakátja. Ez olyan, mintha valaki karikatúrát tenne fel a kormány oldalára, mintha lejárató szándékkal meghekkelték volna az ország kormányának Facebook oldalát. Sok aljas dolog megjelent már az Orbán-rezsim propagandájában, a nevető zsidótól a legarcátlanabb hazugságokig, de a “Szankciók” feliratú bomba az orbáni náci propaganda termékei közül is mindennek a legalja. Annyira primitív, durva, ostoba és ízléstelen, hogy mindent visz.

Oroszország támadta meg Ukrajnát, az oroszok követnek el háborús bűnöket, tömeggyilkosságokat és népirtást, de Orbán azt veri a magyar emberek fejébe, mintha “Brüsszel” dobna “bombát” Magyarországra. A háborús bűnössel szembeni szankciók gyilkos bombaként való ábrázolása túlmegy minden határon. Ez a kép olyan, mintha “Brüsszel”, az Európai Unió bombázna és nem az Orbán által többször mintaként állított oroszok. Mindez egybecseng a kormánypropagandában sulykolt konteóval, hogy a háborúért nem az oroszok, hanem a “Nyugat”, az EU és Amerika a felelős.

Ez a plakát azt állítja, hogy nem Oroszország felel mindenért, mert megtámadta a független szomszéd országot, hanem minden baj okozói a szankciók. Orbán már a háború előtt is azt mondta, hogy az oroszok elleni szankciókkal “provokálják” szegény oroszokat, ezért mindennek a szankciók az okai. Ebből leginkább az látszik, Oroszországnak milyen nagy károkat okoznak a szankciók. Ezek szerint a szankciók működnek, Orbán pedig az oroszok trójai falovaként próbálja megállítani azokat, eddig kevés sikerrel. Az uniós pénzek miatt kénytelen megszavazni őket.

Emlékeztetünk arra, hogy a háború kezdetén, amikor Putyin még azt hitte (másokkal együtt), hogy övé a világ egyik legerősebb hadserege, azt mondta: vissza kell térni ahhoz az orosz követeléshez, hogy a szovjet megszállás alól felszabadult volt szocialista országok nem léphetnek be a NATO-ba. Még Ukrajnát le sem győzte, Putyin már a következő lépésről beszélt, hogy a NATO-ból ki kell lépnie ezeknek az országoknak. Ez nyilván érintette volna Magyarországot is. Azért nem jutott idáig a dolog, mert a nyugati segítség és a szankciók működnek. Ez Magyarország érdeke is.

Orbán “békepártinak” nevezi magát, miközben a szankciók békés eszközök az orosz terrorállam megfékezésére. Aki a szankciók ellen van, az háborúpárti, mert fegyvert és gazdasági hátteret ad egy háborús terrorállam kezébe. Orbán megfordítja megint a világot, a jót rossznak mondja, a rosszat jónak, a békepárti szankciókat ábrázolja gyilkos bombának, míg az oroszok bombáiról egy szava sincs. Arról nem beszélve, hogy a szankciók bombaként való ábrázolása milyen mértékben sérti az ukrán áldozatokat, akikre valódi bombák hullanak, és azokat az oroszok dobják rájuk.

Orbán – persze – annak biztos tudatában kampányol a szankciók ellen, hogy az EU és Amerika (míg a jogállamiságuk fennáll és nem kerülnek hatalomra illiberális fasiszták) nem vonja vissza a szankciókat, mert az egyet jelentene azzal, hogy az oroszoknak átadják a világot. Ez pedig úgy jön neki, mint egy falat kenyér. Megvan az új bűnbak, ami meg is marad...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.