2022. október 3., hétfő

HETI EGYENLEG: 180 FOKOS FORDULATOT KELLENE TENNIE AZ ORBÁN-KORMÁNYNAK, DE AKKOR ÖSSZEOMLANA

KLIKKTV
Műsorvezető: BÁNÓ ANDRÁS
2022.10.01.


Hírek szerint a nemzeti konzultációra szánt mintegy 10 milliárd forint mellett arra is akadna bő három milliárd, hogy Orbán akár Felcsútra, akár a Puskás stadionba importálja az olasz Szuperkupa döntőjét, persze nem a saját kosztpénzéből. Kuncze Gábor és Somogyi Zoltán erről is beszélt Bánó Andrással a Heti egyenleg második részében.

Kuncze Gábor a Puskás stadiont életszerűbb helyszínnek tartja, de amennyiben ez valóban megtörténne, „az elképesztő, amikor óvodákat, uszodákat, művelődési házakat zárnak be, amikor hatmilliárdot nem adnak oda a Lánchíd felújítására.”

Somogyi Zoltán markánsabban fogalmazott: „én nemhogy erre, de a profi sportra sem adnék egy fillért se, mivel szerintem ezt oldják meg maguk önerőből”.

Az olasz kupadöntőnél égetőbb kérdésként került szóba Matolcsy György bejelentése, hogy bár még egy kicsit megnyomják, de vége az alapkamat emelésének. „Meg is lett az eredménye, már csak 433 forint körüli a dollár árfolyama” – jegyezte meg Kuncze Gábor. „Hiába emelgeti a kamatot a jegybank elnöke, a piac a gazdasági helyzetet árazza be.”

„Mindez többek között bizalmi helyzet is, ami akkor állhatna helyre, ha az Orbán-kormány 180 fokos fordulatot venne. Ebben az esetben viszont politikailag összeomlana” – közölte Somogyi Zoltán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.