2022. október 6., csütörtök

„KEZDIK MEGÉRTENI AZ EMBEREK, HOGY MIRŐL BESZÉLÜNK MI TANÁROK” - VIDEÓ

HVG
Szerző: CSÁNYI NIKOLETT
2022.10.06.



A budaörsi Herman Ottó általános iskola tanárai beszéltek kameránk előtt arról, hogyan látják a tanárok és a diákok helyzetét, hogyan érintette őket a kölcseys tanárok kirúgása, és miért is döntöttek a sztrájk mellett.


"Amikor elkezdtem a pályát 18 órát kellett tanítanom, jelenleg 22-26 a kötelező óraszám" – mondta Mavi-Kovács Hajna, aki csaknem negyven éve tanít, pályáját a budaörsi Herman Ottó Általános Iskolában kezdte, és két évtizede visszatért ide. A magyar-angol szakos tanárt az országos tanársztrájk napján kísértük el az iskolából az esti fővárosi nagygyűlésre.

A pedagógus a hvg.hu kamerája előtt felidézte: a polgári engedetlenség miatt kiküldött figyelmeztetések mindenkit sokkoltak, a Kölcsey gimnázium tanárainak kirúgása azonban sokaknál kiverte a biztosítékot, és nem csak a szakmán belül.

„Kezdik megérteni az emberek, hogy miről beszélünk” - mondta, felidézve azt, hogy munkája már nem csak anyagilag nem éri meg a számára, de azért sem, mert akármennyire szeretné, nem tudja magát kivonni a felülről érkező utasítások alól, ennek ellenére folytatja.

„Olyan sokszor voltunk az utcán, és mondtuk, hogy baj van az oktatási rendszerrel, de most egy nagyon nagy országos megmozdulás indult el” - fogalmazott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.