2022. október 18., kedd

KI MONDTA: KÖVÉR LÁSZLÓ VAGY VLAGYIMIR PUTYIN? – HUPPA-LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA-VÁLOGATÁS
2022.10.18.


Az USA budapesti nagykövetsége videóban hívja fel a figyelmet az orosz narratívát toló magyar politikai szereplőkre

Lesz ebből szőnyeg széle…

Putyin kottájából játszik, vagy megszavazza a gázárplafont Orbán Viktor az unióban?

Magyarország viszont eddig nem tett semmit az orosz gáz kiváltására, de ennél is nagyobb probléma, hogy a kormányzat máig alapvetésnek tekinti, hogy az olcsó energia a gazdasági fejlődés alapja. Ennek fényében nem is várható lényegi elmozdulás a magyar szankciós álláspontban.

Orbán Viktor számon fogja kérni az EU-n az energiaárakat, a német alkancellár szerint inkább Vlagyimir Putyinon kellene

A kabinet – elhallgatva, hogy a büntetőintézkedéseket megszavazta maga is – új fokozatba kapcsolt Európai Unió elleni kampánya és a nemzeti konzultációját népszerűsítő keretében.

Három szóval elintézte az uniós biztos az Orbán-kormány EU-ellenes kampányát

Aztán lassan is elmondta, hogy fideszesek is értsék…

Fricz Tamás: Ukrajnával szemben kellhet Magyarországnak az erős hadsereg

A CÖF-alapító szerint:

„a környékünkön lévő országoknak, melyeknek esetleg olyan gondolatai támadnának bizonyos válságos helyzetekben, hogy neadjisten Magyarországgal kapcsolatban megfogalmazzanak negatív gondolatokat és elképzeléseket. Nem kell a százéves történelmünkre visszautalnom gondolom ezzel kapcsolatban.”

Orbán hiszterizálni igyekszik a társadalmat

Nem egészen 48 óra leforgása alatt hat, a szó átvitt és valódi értelmében is harciaskodó posztot tett közzé Orbán Viktor stábja a kormányfő Facebook-oldalán. Egyértelműen felépített kampányában a miniszterelnök egyre inkább félelemet igyekszik generálni a magyarokban.

Még itt: Rezeda: Harcol és győz reggeltől estig

Akkor követel Magyarország tűzszünetet, amikor senki sem lát alapot a tárgyalásra

Az ősz eleji ukrán katonai sikerek nyomán tehát az oroszok kifejezték, hogy még keményebben akarnak harcolni, és a háború mostanra ismét Ukrajna teljes területére szélesedett.

Magyarország ismét megszavazta, hogy az EU további 500 millió eurót fordítson fegyvervásárlásra

Azért Szijjártó felszólította az Európai Bizottságot, hogy készítsen egy jelentést arról, mi az, amire a Békekeret finanszírozása miatt nem marad pénze az EU-nak.

Magyarország egyedüliként nem szavazta meg az EU ukrán kiképző misszióját

Azt esetenként fogják mérlegelni, hogy a többi ország részvételéhez szükséges csapatok és szállítmányok miként mozoghatnak majd Magyarország területén…

Több mint két évig volt a Hungary Helps vezérigazgatója egy KDNP-s politikus úgy, hogy azt tiltja a törvény

Az esetről A K-Monitor közérdekű bejelentést nyújtott be a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz. A minisztériumi vizsgálatot követően szóbeli felhívás alapján a HHP Ügynökség Zrt. vezetője azonnali hatállyal benyújtotta a lemondását a KDNP Szakmai Tanácsa elnökéhez.

Semmit nem kapnak a lengyelek, a kohéziós támogatásokat is felfüggesztették Brüsszelben

Arra tippelnénk, hogy ez ismét összehozza majd a “harcostársakat“.

Csaknem évtizedes mélypontra esett a magyar áramfogyasztás

A rezsiemelés hatására vélhetően a tavalyinál többen spóroltak elektromos fűtőberendezéseik használatán, és a villamos energiát piaci áron beszerző cégek fogyasztása is csökkenhetett.

Négy hónapra bezárja az ország legnagyobb szállodáját a Danubius

A 499 szobával rendelkező hotelt a jelenlegi foglaltsági előrejelzések mellett nehezen lehet hatékonyan üzemeltetni a téli szezonban.

Indulhat az elbocsátási hullám a korábbi sikerágazatban

Az építőipar állami megrendelései drasztikusan csökkennek, ami padlóra viszi az ágazatot, miután ezekből származott az üzletei 60 százaléka, ami egyebek mellett azzal jár, hogy elbocsátások várhatók.

Antall Józsefből higgadt hőst, Göncz Árpádból kártékony bohócot csinál a Blokád

“Irtó nagy felelősség ez a Blokád alkotóinak (Köbli Norbert forgatókönyvíró, Tősér Ádám rendező) részéről, hogy Göncz Árpád első fikciós szereplése, ráadásul egy – államilag bőségesen támogatott, 1,5 milliárd forintot kapó – presztízs történelmi filmben hogyan történik, és hát nehéz máshogy kijönni erről a filmről, mint hogy a köztársasági elnökünk egy bohóc…”

Legalja.

Ezentúl akár 3 év börtönt is kaphatnak a „dezinformációt” terjesztő újságírók Törökországban

A törvény visszaélésre adhat lehetőséget a bíróságoknak, amelyek a kritikusok szerint az elmúlt években agresszívan léptek fel a nyíltan másként gondolkodókkal szemben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.