2022. október 10., hétfő

KOVÁCS ZOLTÁN: ORBÁN VISSZAÉL A NEMZETI KONZULTÁCIÓK NÉPBUTÍTÓ HÜLYESÉGÉVEL

HÍRKLIKK
Riporter: SEBES GYÖRGY
2022.10.09.


A kérdés az, hogy valóban a nemzeti konzultáció-e az ország megvédésének a kulcsa? Többek között erről beszélgetett Kovács Zoltánnal, az Élet és Irodalom főszerkesztőjével Sebes György a Klikk TV Mélyvíz című műsorában.

A feltett kérdés bár egy fideszes megmondóembertől származik, de válasz adható rá, még ha más vetületen keresztül is. Kovács Zoltán szerint pedig „ez az egész nemzeti konzultáció ennek az eltelt tíz évnek az egyik legnagyobb hazugsága. Ennél nagyobb hazugság talán a 2006-os szociális népszavazás volt”.

Megítélése szerint mindez azért is értelmetlen, mert közjogilag értékelhetetlen, semmilyen más motivációja nincs, mint a politikai manipuláció. „A veszélye abban áll, hogy ezzel a népbutító hülyeséggel visszaélnek olyan politikusok, mint a magyar miniszterelnök.”

Problémaként értékeli, hogy árnyékkormány ide vagy oda, „én tényleg nem látom, hogy bármi megindult volna az ellenzéki oldalon. Politikai erő és akarat híján pedig nagyon nehéz a változás. Az ma már kevés, hogy most már elég, nem lehet többet lopni.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.