2022. október 17., hétfő

MAJTÉNYI LÁSZLÓ: A PÁVATÁNC RÉSZE, HOGY EGYES JOGSZABÁLYOKRA RÁNYOMJÁK A TÖRVÉNY PECSÉTJÉT

KLIKKTV
Szerző: KlikkTV
2022.10.16.


A Klikk TV Mélyvíz című adásában a volt alkotmányjogász és köztársaságielnök-jelölt Németh Péter kérdésére kifejtette azt a szakmai álláspontját is, hogy mely kérdéseket kellett volna visszadobnia Novák Katalinnak a fenntartás nélküli szignálás helyett.

Majtényi szerint, ami most van, az „nem egy parlamentáris rendszer, noha még ellenzéki vezető politikusok is úgy csinálnak, mintha ez még mindig az lenne. Ez nem az, rendeleti kormányzás folyik. Az a pávatánc része, hogy egyes jogszabályokra rányomják a törvény pecsétjét.”

Emlékeztetett, hogy „van egy fideszes-fülbevalós köztársasági elnökünk, aki igazi kontrolt nem gyakorol. Van egy szerv, ami az alkotmánybíróság levélpapírját használja, de valójában csak nagy ritkán és halovány ügyekben mutat életjeleket. Alkotmánybíróságnak én semmiképpen nem nevezném”.

Szóba került az integritási hatóság is, ami a hazai korrupciót lenne hivatott vizsgálni. Arra a kérdésre, hogy egy megkeresés esetén beülne-e ebbe a bizottságba, Majtényi tömören válaszolt: „kizárt dolog”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.