2022. október 19., szerda

MÉG TÖBB HATALMAT ROGÁNNAK! – HUPPA-LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA-VÁLOGATÁS
2022.10.19.


Tovább bővül Rogán Antal védelmi szuperhatósága

Tovább dübörög a védelmi igazgatás átalakítása: a rendkívüli helyzetekben kulcsfontosságú titkosszolgálati, kiberelhárítási és katasztrófavédelmi tevékenység egy újabb fajsúlyos része kerülhet Rogán Antal kabinetminiszter közvetlen irányítása alá. Erre utalnak legalábbis a Népszava birtokába került prezentációrészletek.

Még itt: A Rogán-dosszié (2014.)

7,8 milliárd forintot költhet rá Rogán Antal hivatala a bombás propagandára

A szerződés egy 75 milliárd forintos, még idén márciusban kötött keretmegállapodás része.

Nem nyomoz a rendőrség

Különös indoklással szüntették meg a Kövér László kabinetfőnökét érintő nyomozást. A Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány érdemi tevékenységének egyébként továbbra sincs nyoma. (Ez nem lóláb, hanem egy egész ménesláb.)

Nem válaszol a kormány

A kérdés:

“A Gazprom kedvéért halogatjuk a NATO-bővítés jóváhagyását?”

Az egyetem nem vizsgálja Marosi Beatrix szakdolgozatát

A hatályos jogszabályok alapján, az elévülési időre tekintettel, valamint a személyiségi jogok miatt a felsőoktatási intézménynek nincs hatásköre ilyen vizsgálatot lefolytatni.

Nem szégyellik magukat

Számos tankerületi vezető több jutalmat kapott, mint az alájuk tartozó tanárok összesenSzinte minden tankerületi igazgató felvett 1–2 milliós jutalmat az év végén, de akadtak olyan vezetők is, akik 4,5 millió forint extrapénzben részesültek.

A Corvinus nem utalta az ösztöndíjakat

Saját pénzükön élnek az erasmusos diákok külföldön. Ha az ösztöndíj a következő két hétben nem érkezik meg, van diák, akinek haza kell utaznia, mert nem tudja saját pénzéből finanszírozni a költségeit.

Terézváros jóval olcsóbban kap gázt, mint a fővárosi fürdők

Egyedüli ajánlattevőként az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. szállíthat egy évig földgázt Budapest VI. kerületének nettó 740 forintos, míg a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-nek nettó 1 741 forintos köbméterenkénti áron.

A magyar munkavállalók fele legfeljebb annyit keres, mint egy betanított munkás

2022 őszén Magyarországon az összes munkavállaló fele nem keres csak legfeljebb annyit, mint amit egy szalag mellett álló, akár már nyolc általános iskolai végzettséggel is betölthető állásra felvett szakképzetlen munkás visz haza.

Még több hatalma lesz, tovább bővül Rogán Antal védelmi szuperhatósága

A rendkívüli helyzetekben kulcsfontosságú titkosszolgálati, kiberelhárítási és katasztrófavédelmi tevékenység egy újabb fajsúlyos része kerülhet a kabinetminiszter közvetlen irányítása alá.

Fideszes alapítványhoz vándorolt egy állami hotel a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül

A tóparti területet ingyen megkapta az államtól a szeretetszolgálat egyesülete, majd rögtön meg is szabadult tőle. A Helios hotel új tulajdonosai között megtalálható az L. Simon László alapította Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány cége. (Alávalók.)

A cseh EU-ügyi miniszter szerint Magyarország kilépéséig is elfajulhat a helyzet

“Van egyfajta félelem azzal kapcsolatban, hogy ha az uniós források ügyét nem oldjuk meg kedvezően, az a magyar kormány részéről eszkalálná a helyzetet. De fontos megjegyezni, hogy az Európai Unió emiatt nem fog egy rossz kompromisszumot kötni az Orbán kormánnyal.”

Vajon mi állhat nukleáris incidens esetén Magyarország vészforgatókönyvében?

Az nyilván attól függ, melyik tehetséges kormánytagot kérdezzük…

20 év után eltávolítják Domokos Lászlót, a Napi.hu főszerkesztőjét

Hát nem ez a lap volt a kormány legelkötelezettebb támogatója, az biztos. Többen attól tartanak, joggal, hogy az Indexnél tapasztalt jelenségekhez hasonló ismétlődhet meg a Napi.hu-nál is, és ehhez nem adják a nevüket.

Bonustrack:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.