2022. október 28., péntek

PUTYIN KÜLÖN KIEMELTE BESZÉDÉBEN A FIDESZES JAVASLATOT AZ EU ÁTSZERVEZÉSÉRŐL – HUPPA-LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA-VÁLOGATÁS
2022.10.28.


Rövid magyar kitérő a Nyugatot ostorozó keddi beszédében – hosszú távú következményekkel

Putyin arra a fideszes határozati javaslatra utalhatott, aminek a lényege az volt, hogy az Európai Parlamentet a jelenlegi formájában fel kell számolni.


Exbelügyesekkel és gyanús orosz kapcsolatokkal képezne privát titkosszolgákat egy magánalapítvány

Együttműködik a Belügyminisztériummal, konferenciákat szervez, belső képzéseket hirdet a Közérthető Biztonságért Alapítvány, miközben a szervezet alapítója annak az orosz harcművészeti iskolának magyarországi képviselője, amelyet az orosz titkosszolgálatok egyik fedőszerveként tartanak számon.

Vétóval fenyeget Orbán Viktor politikai igazgatója, ha nem kapjuk meg az uniós forrásokat

Orbán Balázs a brit Telegraphnak nyilatkozva kilátásba helyezte, hogy Magyarország megvétózza azt a közös adósságvállalásra vonatkozó uniós tervet, ami az energiaválság kezelésére szolgálna, ha nem kapjuk meg az EU-s helyreállítási alapból Magyarországnak járó pénzeket, amelyeket jogállamisági viták miatt tartanak vissza.

Ki mondta és hol: “Magyarország el tudja magát látni gázzal, a nyugatiak pedig nem”?

“Nem vagyunk az ellen, hogy bármely európai ország szerződést kössön másikkal, hogyan segítsék egymást az energiaellátásban. Csak ne legyen kötelező.”

Csak a magyar kormány nem hiszi el, hogy van gáz Oroszországon kívül is

Szijjártó Péter és Nagy Márton egymásnak adják a kilincset moszkvai irodákban, hogy még több gázt vásárolhasson az MVM a Gazpromtól – lehetőleg hitelre.

Az európai gáztartalék 90 százaléka azé lesz, aki a legtöbb pénzt adja érte

Az európai tárolókban tárolt gáznak csupán mintegy 10 százaléka képezi a nemzeti stratégiai tartalékok részét.

Csaknem 160 milliárd forintot ad az Orbán- kormány az MVM-nek a rezsicsökkentés fenntartására

Jól értjük? Mi finanszírozzuk a saját rezsink csökkentését?

Döntött az Alkotmánybíróság, az orosz mágnás felépítheti az angyalföldi társasházat

Az Alkotmánybíróság tárgyalás nélkül elutasította a XIII. kerületi önkormányzatnak az orosz mágnás, Ruszlán Rahimkulov angyalföldi társasház építése miatt benyújtott alkotmányjogi panaszát. Angyalföld önkormányzata hiába érvelt azzal, hogy a kormány egy meghatározott ingatlanra a kerületi építési szabályzattól eltérő beépítési paramétereket állapított meg, a normatív szabályozásba beleavatkozva egyedi döntést hozott és megsértette rendeletalkotási hatáskörét.

Hiába érvelt a szakma szigorítás ellen

A jövőben egyszerűen nem éri meg háztáji napelemet telepíteni Magyarországon.

Parragh: Nem támogatjuk az uniós minimálbért, mert kell az olcsó magyar munkaerő

Az Európai Parlament nemrég fogadta el az uniós minimálbérről szóló irányelvet, amelynek lényege, hogy a tagállamoknak a helyi költségeket és bérszinteket figyelembe véve garantálniuk kell a tisztességes megélhetést biztosító minimálbért.

Palkovics: Azért is lehetünk ötödikek high-techben, mert mi biztosítjuk az oktatást

Azt is tanácsolta, hogy a fiatalok inkább mérnöknek tanuljanak, ne miniszternek, mert miniszter bárkiből lehet, akár még mérnökökből is, mérnök viszont csak abból, aki annak tanul. Viccnek szánta, pedig nem az: saját maga erre az élő példa. Mármint nem a mérnökre, a

Kiegészítés:
A sok autógyár miatt tűnünk high-tech nagyhatalomnak a rangsoron, amelyre Orbán utalhatott

A közép-kelet-európai országok jó szereplését az magyarázza, hogy a járműipar komoly szeletet hasít ki a termelésükből.

A válság nem érinti a médiahatóságot

A munkatársak jövőre átlagosan háromhavi jutalommal számolhatnak. Az összesen 2 milliárd. Van az olcsó magyar munkaerő, aki rohangál, mint pók a falon, hogy megéljen, és van a NER.

Mindeközben:

Van olyan háziorvos, aki beszerzett egy ultrahangkészüléket, hogy a betegeinek ne kelljen hónapokig várakoznia

Az ultrahangkészülék hétmillió forintnál többe kerül, de a háziorvos eszközfejlesztésre pályázott, így a 70 százalékát támogatásból tudta fedezni. Még így is saját zsebből kétmillió forintot kellett beletennie, hogy betegeit hamarabb tudja a megfelelő ellátás irányába terelni.

„Nem volt még ilyen munkaügyi per Magyarországon”

Benyújtották a keresetet a Kölcseyből kirúgott tanárok.

Már Putyin keresztlánya is nyugatra menekült

Kszenyija Szobcsak az orosz hatóságokat egy Dubajba szóló repülőjeggyel megtévesztve kedd éjszaka lépte át a litván határt, felhasználva hogy orosz-izraeli kettős állampolgárként szabadon beléphetett a balti államba.

Putyin hatalma még mindig nem rendült meg

Nem bejelentett gyakorlatot hajtott végre csütörtökre virradó éjjel Moszkvában a Szövetségi Védelmi Szolgálat (FSzO), az az orosz hatósági szervezet, amelynek kifejezetten Vlagyimir Putyin elnök és magas beosztású orosz politikusok megvédése a fő feladata. Egyelőre nem tudni, mi volt a gyakorlat célja, csupán pletykák és találgatások vannak arról, hogy az FSzO egy puccskísérlet elhárítását gyakorolta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.