2022. október 25., kedd

VÉGRE VALAKI HELYESEN ÉS PONTOSAN FOGALMAZTA MEG A NER LÉNYEGÉT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2022.10.25.


Van visszataszító, céltalan és funkció nélküli trágárság, ennek legjobb példája Bayer Zsolt fideszes udvari publicista, aki hatalmi pozícióból, pénzzel és hatalommal a háta mögött, antiszemita eszméket hirdetve ocsmány stílust használ. Ez visszataszító, nemcsak a keresztény, hanem az általános emberi értékeket is sérti. Ezért helyesen tenné a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium igazgatója, ha elhatárolódna tőle. Még akkor is, ha Bayer nem volt az iskola diákja, viszont hivatalosan annak az eszmének a képviselője, amelyhez a Ciszterci Rend gimnáziuma is tartozik.

Az elhatárolódás helyett a “keresztény Magyarország” hivatásos képviselői a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét adományozták a magyar sajtótörténet legmocskosabb szájú (tollú) képviselőjének, korunk egyik vezető antiszemita uszítójának (lásd még: “kereszténység”). Hogy ez miért történhetett így, azt senki nem mondta el szebben és pontosabban, mint maga Pankotai Lili, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium tanulója, amire Nyisztor Zsolt igazgató igazán büszke lehetne. Annál is inkább, mert azt a HírTV-nek címezte, Bayer pedig a HírTV egyik prominense.

Pankotai Lili, mint a magyar “Z” generáció egyik jeles képviselője, ezt mondta: „Nekem soha nem az lesz az első, kedves Hír TV, hogy éppen ki kinek a faszát szopja teli erőből, hanem hogy vállalja-e a véleményét bárkivel szemben.” Itt a válasz, Bayer Zsolt miért kapott lovagkeresztet az elhatárolódás helyett: mert jól választotta meg, hogy kinek szerez örömöt teli erőből. Erről van itt szó, és a végzős diák által választott hasonlat (ha úgy tetszik: költői kép) tartalmazza a Bayer-féle mentalitás és magatartás pontos megfogalmazása mellett a jogos és igaz értékítéletet is.

Nem az a “keresztényietlen”, ahogy Pankotai Lili tökéletesen megragadja a NER lényegét, hanem az, amit Bayer és a NER (fizetett és önkéntes) teljes személyi állománya tesz. A NER az a társaság, ahol az érintettek egymás valamijét foglalkoztatják teli erőből, mindezt aljas nyereségvágyból, semmit nem törődve az igazsággal, a jogossággal, a tisztességgel és a becsülettel. Az egész tetü banda pedig abból él, hogy a legjobb barátja által csak “Gecinek” nevezett főkeresztény iránt fejezze ki – egymással versenyben – a hűségét és a csodálatát teli erőből, Pankotai Lili megfogalmazásában.

Végre valaki megmondta, hogy miről szól ez az egész bűnszervezet, kik azok, akik kiszolgálják és miért. Így kell ezekkel beszélni, ez kompatibilis az ő színvonalukkal és velük. Ez illik hozzájuk, ez a pontos megfogalmazása annak, amit csinálnak. Az egyetlen reménye ennek a hazának, hogy ezt ilyen határozottan és egyértelműen utasítja el, és minősíti az ország új generációja. Pankotai Lili már a NER korosztálya, őt már a NER képmutató kereszténykeltető iskolája termelte ki. A beszéde pedig érzékelteti, hogy egy értelmes fiatal mit lát maga körül, és hogyan viszonyul hozzá.

A csodálatos pedig az, hogy Lili életének célja nem az, hogy beálljon a farizeusok közé teli erővel, hanem megveti és nevén nevezi azt. Nem akar Novák Katalin lenni. A Pankotai Lili által használt (költői) kép erénye, hogy pontosan érzékelteti a lényeget. Ezek ezt csinálják, és ezt a jövőt kínálják. Egy mai lázadó fiatal pedig ezt utasítja el. Méghozzá úgy, hogy ezzel megszégyeníti a mismásoló, mellébeszélő felnőtteket, akik azzal a szépelgéssel, amivel megkerülik a dolgok lényegét, megszépítik a valóságot. A valóságot Pankotai Lili ragadta meg. Ő állított igazi tükröt.

Ez a nép igazi hangja. Ha így beszélnének az emberek erről a tetves, mocskos, immorális bűnbandáról, amit képes még egy szerzetesrend iskolaigazgatója is megvédeni az igazságtól, akkor ennek a rendszernek percei sem lennének hátra. Mert elkergetnék őket a “halál faszára”, hogy próbáljuk mi is érzékeltetni, mit érdemelne ez a tolvaj, bűnöző álkeresztény fasiszta csürhe. Ami a keresztény értékeket illeti, azok nem a képmutatást védik, hanem az őszinteséget és az igazmondást állítják normaként. Ennek pedig Pankotai Lili megfelelt, beszéde keresztény értékeket védett...













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.