2022. október 20., csütörtök

ZENTAI PÉTER: AMERIKA A KULCS AZ ELMÚLT ÉVTIZEDEKHEZ

KLIKKTV / TÍZ
Riporter: BOLGÁR GYÖRGY
2022.10.19.


Az ismert külpolitikai újságíró, a Klubrádió munkatársa ezúttal a Klikk TV TÍZ stúdiójában fejtette ki a véleményét Bolgár György kérdéseire válaszolva a jelen külpolitikai események összefüggéseiről és várható jövőjéről.

Természetesen az első kérdés az immár nyolcadik hónapja dúló orosz-ukrán háborút célozta, amiről a meghívott sem vélte a kezdetekkor, hogy milyen kifutása lehet, de azt igen, hogy évek óta háborús feszültség érezhető a külpolitikában.

Emlékeztetett, hogy 2001. szeptember 11-e is elképzelhetetlen volt az azt megelőző időszakban, mégis megtörtént és átformálta a II. világháború után kialakult világot.

„Amerika a kulcs az elmúlt évtizedekhez” – állította a külpolitikai újságíró, „még a hidegháborút követő nagy rendszerváltáshoz is, ami meglepő módon mégsem lett olyan sorsfordító, mint 2001. szeptember 11”.

Márpedig az ukrajnai agresszió megváltoztatja Európát, amint szeptember 11-e Amerikát. Putyinban ráadásul „a helyzetéből kifolyólag benne van az öngyilkos teória, amint ez része a terrorizmusnak is”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.