2022. november 11., péntek

A LEGÚJABB VÉTÓFENYEGETÉS AZ EDDIGI LEGDURVÁBB MAGYAR HÚZÁS EBBEN A HÁBORÚBAN – HUPPA-LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA-VÁLOGATÁS
2022.11.11.


Ukrajna nyugati segítség nélkül nem tud ellenállni az orosz agressziónak

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyan a szerdai kormányinfón azt mondta, szó sincs arról, hogy a magyar kormány zsarolná az EU-t, és az RRF pénz felszabadítását szabná az ukrán támogatás feltételéül, de a két ügyet kommunikációs szinten már összekapcsolták.

Budapesti aszálymegelőzési intézet létrehozásáról állapodott meg Szijjártó a türk államokkal

Orbán Viktorral Szijjártó mellett Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Orbán Balázs politikai igazgató és egy hatvan fős üzleti delegáció utazott az üzbég fővárosban zajló eseményre.

Szijjártó Péter lóhalálában megállapodott a Roszatommal a paksi bővítés felgyorsításáról

Nem vesztegette az időt Szijjártó Péter, aki a Türk Államok Szervezetének kilencedik csúcstalálkozójára utazott a magyar delegáció tagjaként, s az első adandó alkalommal leült tárgyalni az orosz Roszatommal a Paks2 beruházás felgyorsításáról.

Magyarország és Szerbia hallgat a kínai rendőrőrsökről

A hírre Európa és Észak-Amerika több országában is vizsgálatokat indítottak. Ám Magyarországon és Szerbiában a hatóságok tagadták, hogy náluk is működtek volna kínai rendőrőrsök. Pedig egyre nő a bizonyítékok száma.

Orosz edzők tartanak tréninget magyar rendőröknek, katonáknak

A Systema több szálon is kötődik az orosz különleges erőkhöz: alapítói nagyrészt katonatisztek, és több elemző szerint egyes harcművészeti iskolákon keresztül az orosz hírszerzés befolyásra tehetett szert a nyugati fegyveres szolgálatokban.

Nyolc alkalom, amikor az éjszaka közepén hirdette ki a kormány, hogyan változtat az életünkön

Az alapokat már bemondják órákkal korábban – ha jó hír, akkor Orbán Viktor egy Facebook-videóban jelenti be, ha pedig rossz, akkor kiküldenek egy államtitkárt a Kormányinfóra –, majd órák telnek el azzal, hogy az ország megpróbálja értelmezni, egész pontosan mit jelent majd ez, amikor kész jogi szöveg lesz belőle, és hajnalban vadul kattintgathatunk az F5-re a Magyar Közlöny honlapján…

A titokzatos Palkovics

“Összeveszett volna Orbánnal? Ugyan már: ki van manapság olyan helyzetben, hogy egyáltalán vitába keveredjen a miniszterelnökkel? Amióta csak Orbán kormányfői pozícióban van, nem is emlékszem ilyenre; talán Wachsler Tamás volt az utolsó – több, mint húsz éve –, aki be mert nevezni a miniszterelnöki posztra, versenybe szállt volna Orbánnal – jó hosszú időre el is tűnt a színpadról.”

Kivételesen komoly közleményt adott ki a Kétfarkú Kutya Párt

„Első tippre mindez törvényes, mert Pék Attila legfeljebb csak azt szokta minden év februárjában megszavazni a költségvetés részeként, hogy majd lesznek ilyen önkormányzati beruházások, amiket ő majd megnyer. Ám Attila nem felelős mindezért, hiszen, mikor ezt teszi, neki szándéka kellene, hogy mutatkozzon rá, hogy megnyeri majd ezeket a közbeszerzéseket.” (MSZP)

Taps.

Két óra sztrájkért 33 ezret vont le a tankerület egy tanár fizetéséből

Nem érti, hogy jött ki ekkora összeg, miközben a túlóráit bruttó négyezer forinttal számolják…

KRÉTA: Tovább dagad az egyik legnagyobb hazai adatszivárgási botrány

Az adatvédelmi incidenseket alapesetben az Európai Unió adatvédelmi rendelete, a GDPR értelmében az adatkezelő köteles 72 órán belül bejelenteni.

Gyakorlatilag az összes létező és nem létező káromkodás szerepel a KRÉTA most közzétett forráskódjában

Ha egy tanár, szülő vagy diák oda nem illő szavakkal szeretné illetni egymást írásban, akkor ezt nem teheti meg, mert a rendszer nem engedi leírni vagy elküldeni az adott szöveget. A KRÉTA fejlesztőivel kicsit elszaladt a ló…

Nagykövet lett a volt kémfőnök

Annak a Balogh Istvánnak a helyére került, akit végül a brüsszeli NATO-képviselethez delegált nagykövetként a kormány.

Fürjes Balázs már megint játssza a korrekt fickót

Bizonyára Rogán Antal is nézi az adást, vagy legalább egy szorgos Safranek, aki briefet ír a látottakból…

Csalódtak Donald Trumpban, az exelnök fejét követelik az amerikai jobboldalon

A magas infláció, drága üzemanyag és Joe Biden elnök népszerűtlensége közepette a republikánusok ellenzékből tarolhattak volna a keddi félidős választásokon, de ehelyett csak egy szűk képviselőházi többségben bízhatnak.

Pánik vagy csapda az orosz kivonulás?

Egyre kevésbé tűnik rendezettnek az orosz visszavonulás, de még lehet csavar a történetben…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.