2022. november 7., hétfő

A NYUGDÍJASOK SZÁMÍTHATNAK MAGYARORSZÁG KORMÁNYÁRA. HA AZ ELSZEGÉNYEDÉSÜK A CÉL, AKKOR FELTÉTLENÜL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2022.11.06.


Az a jó egy propagandával kormányzott országban, hogy miután a valóságot kiiktatták az egyenletből, már nem tud bezavarni. Hétköznap, hétvége, tökmindegy, szemrebbenés nélkül lehet hazudni. Akármit, akármekkorát, akármiről, továbbá Gyurcsány. És Bajnai. Itt a mai egyik soros Rogán-kottafoszlány:

"A nyugdíjasok számíthatnak Magyarország kormányára, lesz nyugdíjprémium és nyugdíjemelés – erről beszélt a kiemelt társadalompolitikai ügyekben a miniszterelnök munkájának támogatásáért felelős miniszterelnöki biztos a Facebook-oldalán vasárnap közzétett videóban."

Nyitrai Zsolt, akit a főnöke szerint nehezebb eladni, mint egy mosógépet, elszavalta: Magyarországon több mint kétmillió nyugdíjas él, és a kormány az idősügyet is családügynek tekinti a nyugdíjasokat pedig szövetségesnek, hiszen egy teljes élet tapasztalata, szakmai tudása áll mögöttük. Köszönettel tartozunk nekik.

Szerinte 2010 előtt a Gyurcsány-Bajnai-kormányok több juttatástól megfosztották az időseket, elvették tőlük a 13. havi nyugdíjat, amelyet a baloldal mostani árnyékormányának több tagja is megszavazott.

Az Orbán-kormány 2010-ben azt mondta, hogy kiáll az idősek érdekeiért és megvédi juttatásaikat. Azóta a nyugdíjasok négy alkalommal kaptak nyugdíjprémiumot és visszaépítették a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is. A szépkorúak idén is számíthatnak nyugdíjprémiumra, és a háborús szankciók okozta nehéz helyzet ellenére jövőre is lesz nyugdíjemelés. A nyugdíjasok továbbra is számíthatnak Magyarország kormányára!

Hulák Zsuzsanna, az Idősek Tanácsának tagja a videón elmondta: a nyugdíjasok novemberben is számíthatnak nyugdíjemelésre és nyugdíjprémiumra, ezek együttes összegét a novemberi nyugdíjjal együtt fogják megkapni. Ez az összeg mindannyiunknak segítséget fog jelenteni az évvégi bevásárláshoz, a karácsonyi felkészüléshez. (via MTI)

Ezzel szemben a VALÓSÁG a következő:

2010-hez képest jelentősen megnőtt a szegénységben élő nyugdíjasok száma és aránya: az Orbán-kormány regnálásának 12 éve alatt több mint a duplájára emelkedett a szegénynek számító nyugdíjasok száma, arányuk pedig majdnem háromszorosára nőtt az idősek között.

Konkrétan:

- 2010-ben a jövedelmi szegények aránya a nyugdíjasokon belül még csak 4,5 százalék volt, azaz 110 835 nyugdíjas volt a statisztika alapján szegény,

- amihez képest 2021-ben már a nyugdíjasok 13 százaléka, azaz 259 610 nyugdíjas számított a jövedelme alapján szegénynek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.