2022. november 5., szombat

ELSZEGÉNYEDŐK, MUNKANÉLKÜLIEK, KILÁTÁSTALANSÁG, SORSTALANSÁG, DE GONDOSKODJANAK ÖNMAGUKRÓL, AZ ÁLLAM A BEVÉTELEIT A KEGYELTJEIRE FORDÍTJA.

FACEBOOK
Szerző: GÁBOR GYÖRGY
2022.11.05.


Mára megvilágosodtam végre. A misztikus illumináció katartikus élménye köszöntött rám, midőn végre megértettem, hogy a mai magyar politikai- és közgondolkodás megkerülhetetlen, szerves részévé lett Jean-Paul Sartre A lét és a semmi című fenomenológiai alapműve. Minden komolyan vehető állítás eszmei alapját manapság ez a filozófiai munka képezi. Mert midőn a minap egy rendkívül jelentős közszereplő nyilvánította Németországot nemlétezőnek, azonmód gyötrő kételyek kísértethada hálózta be lelkemet: Németország nem létezik, ezt most már értem, de vajon napjaink Magyarországát a lét vagy a nemlét (semmi) egzisztenciális állapota írja le helyesen?
Magamra maradtam a nagy kételyemmel, de aztán isteni sugallatra megszólaltak az égi harsonák, majd paripáikon megérkeztek a mennyei lovasok, büszkén hirdetve, hogy Magyarország miniszterelnökének fizetését 3 és félmillió forintra megemelték. Aztán újabb égi lovasok érkeztek, lelkesen visszhangozva a magyar miniszterelnök szavait, miszerint neki fogalma sincs, de az asszony tudja, mennyi a havi rezsiszámlájuk. Aztán felbukkant az égi lovasság harmadik rendje, akik fényességes tekintettel jelentették be, hogy mától minden rászoruló, elesett, magára maradt, megszomorított és megalázott honpolgár nyugodtan és szabadon felfordulhat ott, ahol csak akar, mert mostantól így keresztényi, s ez a szubszidiaritás elvének korszerű értelmezése. Végül, ahogy ez lenni szokott, megérkeztek a ragyogóan szőke, világítóan kékszemű fajtiszta lovasok, egyenest a magyar törvényhozás szent templomából, akik ősi hagyományaik szerint beszámoltak a zsidók hazát, népet és nemzetet bomlasztó-pusztító mocskáról, aztán veszedelmes elcigányosodást emlegettek, végül kiközösítést, kitaszítást és ismét és újra egy kis akasztást helyeztek kilátásba.
Magyarország tehát él és létezik, hiszen a fent említett hamisítatlan magyar jelenségek csak egy hagyományaihoz sírig hű országban történhetnek meg.
Abban az országban, ahol egyébként a szőke, kékszemű fajtiszta lovasokat valójában mások küldték előre, azok, akik ugyanígy gondolják, de részben (még) gyávák ahhoz, hogy mindennek hangot adjanak, másrészt azért, hogy a félhülye szőke, kékszemű fajtisztákkal szemben kifelé megmutathassák, ők mennyire mások, ők mennyire nem azonosak azokkal, miközben valójában sokkal szőkébbek és kékszeműbbek és sokkal fajtisztábbaknak gondolják magukat náluk, a helyettük is beszélő szerencsétlen pszeudofajtiszta idiótáknál.
Rezsiválság és tomboló infláció, növekvő elszegényedés, romokban heverő egészségügy és oktatásügy, de a miniszterelnök fizetése látványosan emelkedik.
A férj nem tudja, ez nem az ő dolga, mi köze hozzá, de az asszony a konyhában, cekkerrel a kezében tudja, mennyi a rezsi.
Elszegényedők, munkanélküliek, kilátástalanság, sorstalanság, de gondoskodjanak önmagukról, az állam a bevételeit a kegyeltjeire fordítja.
Kisnyilasok és nagynyilasok, zsidózás és cigányozás, fenyegetőzés és akasztás.
Jelentem, Magyarország a megszokott üzemmódjában tényleg létezik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.