2022. november 29., kedd

EZ MÁR OLYAN, MINT A MAD MAXBEN – HUPPA-LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA VÁLOGATÁS
2022.11.29.


Mondta a benzinkutas

A kormánypárt közleményben reagált a kialakul helyzetre, szerintük nincs országos hiány, ami csak akkor alakulna ki, ha a baloldal kerülne kormányra.

Sportesemény-szervező ügynökséget hoz létre a kormány

Az Orbán Viktor által aláírt kormányhatározat felszólítja a gazdaságfejlesztési minisztert, Nagy Mártont, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. útján gondoskodjon az állam 100 százalékos tulajdonában álló nonprofit gazdasági társaság – 5 millió forint jegyzett tőkével és 191 millió forint tőketartalékkal történő – megalapításáról.

Jövő júniusig hosszabbította meg a kormány a háborús veszélyhelyzetet

A 30 napos keretet, akárhányszor meg lehet hosszabbítani, így folytatódhat Magyarországon a veszélyhelyzetek rendeleti kormányzással tarkított korszaka.

A legjobban menő kórházi osztályok is bezárnak

Ami a Covid alatt állva maradt, most összeomlik.

Márciusra nyeli le az állam a laborpiacot, valaki kettős szerepben vezényel


“Összefér-e Boér Gábor finanszírozásért felelős államtitkári állami feladataival az állami laborcég vezetői tisztsége, illetve az, hogy emellett az Opten adatbázisa szerint még féltucat üzleti vállalkozásban van érdekeltsége?”

Korrupciógyanús uniós pályázatokat vizsgál az OLAF Mohácson

A város ellenzéki képviselői feljelentését a magyar hatóságok negligálták, az uniós hivatal viszont nem, ami Pávkovics Gábor fideszes polgármester szerint „túlzás”.

Polipszerű bűnszervezetet vezetett egy debreceni ügyész

A saját ügyei mellett rálátása volt az ügyészség által vizsgált összes esetre…

Megdőlt a lejárt tartozások rekordja

Már nem csak a beszállítók, de egymás számláit sem egyenlítik ki a közintézmények.

Varga Judit: Több mint 700 ezren töltötték ki a nemzeti konzultációt

Nem bűncselekmény a konzultációk meghekkelése.

Jelentősen nőtt a bolti lopások száma

A megélhetési válság miatt Nyugat-Európában olyannyira megnőtt a bolti lopások száma, hogy egyes brit szupermarketekben már nemcsak az alkoholokat látják el biztonsági címkékkel, hanem egyes alapvető élelmiszereket is extra védelemmel óvnak a tolvajoktól.

Ferenc pápa el akart utazni Moszkvába, de Szergej Lavrov leléptette

A február 24-én kirobbant háború második napján személyesen elment Oroszország szentszéki nagykövetségére, ahol a nagyköveten keresztül üzent Vlagyimir Putyinnak: készen áll az utazásra azzal a feltétellel, hogy az orosz elnök akár szűk lehetőséget is ad a tárgyalásra…

Rámozdult a kínai karhatalom a tüntetőkre

“Az AFP beszámolója szerint „nem világos”, hogyan fedhette fel a rendőrség a tüntetők személyazonosságát úgy, hogy senkit se igazoltattak.”

Mondjuk vagy mutassuk…?

Újabb orosz sorkatonák indultak az ukrajnai háborúba

A közösségi médiában egyre többen panaszkodnak arról, hogy a besorozott orosz férfiak sem ételt, sem megfelelő felszerelést vagy kiképzést nem kapnak, mielőtt harcba küldik őket.

Halálra fagynak az oroszok a saját lakásaikban

A szankciók miatt nem jutnak hozzá a megfelelő szivattyúkhoz, amik vannak még a raktárakban, azokat Moszkvában és Szentpéterváron használják fel. Az olyan városoknak azonban, mint amilyen például Ribinszk is, csak a használt vagy a selejtes rendszerelemek jutnak, ha épp vannak.

Több mint 150 békés kijevi lakos, köztük négy gyermek vesztette életét

Az amerikai és szövetséges katonai készletek egyre szűkülnek, és Ukrajnának a háború elhúzódásával egyre nagyobb szüksége van kifinomultabb fegyverekre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.