2022. november 2., szerda

HÁROM LEHETŐSÉG KERÜLHET SZÓBA, TOVÁBBÁ EGY TÉNY…

FACEBOOK
Szerző: GÁBOR GYÖRGY
2022.11.01.


Különös ember ez a Varga Zs. András, aki Orbán Viktor kegyelméből lett a Kúria elnöke.
Ugyanazzal a lendülettel állítja, hogy nem hatalmazta fel senki az OBT tagjait, hogy kritikai véleményüket fejtsék ki más ország képviselőinek, és ugyanazzal, hogy az USA nagykövetével folytatott beszélgetés tartalmát nem ismeri.
Akkor hát?
Három lehetőség kerülhet szóba, továbbá egy tény.
1. Az első lehetőség, hogy Varga Zs. András hazudott, minthogy igenis ismerte a megbeszélés tartalmát, ugyanis a magyar szervek lehallgatják az USA budapesti nagykövetségén tartott megbeszéléseket. Ha így van, ez nagy probléma, melynek nemzetközi következményei beláthatatlanok.
2. A második lehetőség, hogy valóban nem ismerte a beszélgetés tartalmát, ám rutinból hazudott, hogy legfőbb megbízója politikai elvárásainak eleget tegyen. Ez megszokott hazai gyakorlat ugyan, ám korántsem megnyugtató épp a Kúria elnöke részéről.
3. A harmadik lehetőség, hogy valóban nem tudja, mi hangzott el, de miután van fogalma a magyar igazságszolgáltatás állapotáról (vesd össze például a Schadl György- és a Tatár-Kis Péter-eseteket) éleselméjűen arra az őszinte következtetésre jutott, hogy a magyar igazságszolgáltatás állapota kizárólag panaszkodásra adhat okot, semmi egyébre.
4. Ami pedig tény: akár így, akár úgy, Varga Zs. András, a Kúria elnöke akkorát méltóztatott prejudikálni, mint ide Lacháza.
Tehát kicsoda? A Kúria elnöke. Mit tett? Prejudikált.
Ezt hol és kinél lehet felpanaszolni?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.