2022. november 2., szerda

ÍGY LETT DIVAT BUTA POLITIKUSNAK LENNI – HUPPA-LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA-HU
2022.11.02.


Könyvajánló

“Hogyan lett kifizetődő a butaság az amerikai politikában, és hogyan jutottunk el addig, hogy Donald Trumpból elnök lett?” – többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ Andy Borowitz humorista könyve, amely a republikánus politikusok pályafutását veszi végig. Várjuk a magyar változatot.

“Un despota in Europa”

A Magyar Hang szerkesztősége közösségi finanszírozásban jelenteti meg Stefano Bottoni magyar történész olaszul írt „Orbán, a hatalom megszállottja” című könyvét.

A politikában is ostoba hiedelmek tartanak fogva milliókat?


“A történetmesélés szempontjából ez lényegtelen. A történetmesélés szempontjából az a lényeg, hogy Orbán sorra nyeri a választásokat. (…)Nincs harc, hiszen egyetlen narratíva létezik: Orbáné. Harc majd akkor lesz, ha az ellenzék is kiizzad magából egy komplex narratívát. Amíg ez nincs, kár fölvenniük a fizetést a Parlamentben. Mármint az adófizetők szempontjából kár.”

Netanjáhu valószínűleg megnyerte az izraeli választást

Egy év kihagyás után visszatérhet Izrael élére, miután az őt támogató jobboldali-vallásos tömb három exit-poll szerint is hajszálvékony többséget szerzett a kedden megtartott törvényhozási választáson.

Bolsonaro nem ismerte el a vereségét

… de nem is támadta meg az eredményt, mint ahogy attól többen tartottak.

Tovább rontják Magyarország nemzetközi megítélését


“Senki se higgye azonban, hogy amit a jelenlegi hatalom emberei megengednek maguknak a nemzetközi politika értékelésekor, az észrevétlen marad. (…) Az uniós csúcsokról előszeretettel közöl a királyi magyar hírügynökség olyan fotókat, amelyeken Orbán Viktor a többi európai vezető társaságában látható. A beszámolók arról nem szólnak, hogy ugyanezek a vezetők az esetek nagy többségében kerülik a magyar vezér társaságát.”

Titkolják az Orbán-kormány korrupció elleni harcosainak a nevét

Az egyedüli független tag már ki is szállt a döntésből.

Még itt:

Milliárdokat költ a kormány az iváncsai akkumulátorgyárra, amivel Mészáros Lőrinc jár jól

Egy évvel ezelőtt bőkezű, 50 milliárdos támogatást rendelt a magyar kormány az Iváncsán létesülő akkumulátorgyár infrastrukturális beruházásaihoz. Az összeg azóta tovább nőtt: Mészáros és Mészáros Zrt. plusz 2,6 milliárd forintot kapott a gyárat kiszolgáló víziközművek megépítésére, de az útfejlesztések plusz 40 milliárdja sem szerepelt az eredeti rendeletben.

Kitüntette Mészáros Lőrinc sajtósát Bicske fideszes önkormányzata

Zsohár úgy volt Mészáros sajtósa, hogy közben feladata volt a megyei lapban Mészáros Lőrinc tevékenysége kapcsán elfogulatlan és kiegyensúlyozott cikkeket közölni. LOL

Így szurkol a háborús bűnös Putyinnak a kormánypárti média

“Spöttle tényleg lehajol bármiért, hogy az ukránokat lejárathassa, például arról is beszámolt, hogy Zelenszkij egyik testőre náci szimbólumot hord (egyébként nem).”

Egyre több az orosz diplomata Magyarországon, jó részük hírszerző lehet

Egy év alatt 30 százalékkal nőtt a számuk, miközben az Ukrajna ellen indított invázió miatt az uniós országok többsége egyre gyakrabban utasít ki orosz diplomatákat…

Mindeközben:

Brüsszelben nyit irodát a Mathias Corvinus Collegium

Cseh Katalin arra hívta fel a figyelmet, hogy a Fidesz rengeteget költött arra, hogy létrehozzon egy jobboldali szellemi univerzumot maga körül és hogy trumpista celebeket csalogasson Magyarországra (…), szerinte az MCC brüsszeli terjeszkedése is a szélsőjobboldali koalíció létrehozásának kísérletébe illeszkedik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.