2022. november 14., hétfő

HAZAVÁGTA MAGYARORSZÁGOT ORBÁN 12 ÉVES TUDATOS, NEMZETELLENES POLITIKÁJA, FÉKTELEN, PARTTALAN HATALMA

HÍRKLIKK
Szerző: N. VADÁSZ ZSUZSA
2022.11.13.


Az orbáni hatalom célja, hogy minél inkább rabszolgává tegye az egyéneket és a közösségeket, a társadalmat, merthogy annál jobban tombolhat a féktelen és parttalan hatalom. Ez folyik immár 12 éve, s ez mára ki is teljesedett – mondta a Hírklikknek adott interjújában Inotai András. A közgazdász professzor elmélete szerint az elmúlt 12 évben tudatos és nemzetellenes tevékenység folyt, a rabszolgává tett társadalom és önrabszolgásított gazdaság alkalmatlan a 21. századra. Egyszerűen fogalmazva: nincs jövője.


Korábban már több interjúban is beszélt arról, hogy az ország elszalasztott egy történelmi modernizációt. Egyetért a korábbi megállapításával?

Sajnos még tovább is kell mennem. Ha ugyanis azt mondom, hogy valami el van szalasztva, azzal azt is sugallom, hogy megkésve ugyan, de utólag még – meghatározott hazai és nemzetközi feltételek mellett – véghez lehet vinni a modernizációt. Ám annak nyomán, ami Magyarországon az elmúlt 12 évben a gazdasággal, a társadalommal és a nemzetközi kapcsolatrendszerrel történt, mára már komoly gátja alakult ki még a megkésett és költséges modernizációnak is. Ami történt, azt én egyszerűen önrabszolgásításnak nevezem. Nagyon sok jogos kritika jelent meg már eddig is a kormány gazdaságpolitikájáról – ezekkel én messzemenően egyetértek, de én ezen túl is megyek. Azt állítom, hogy ennek a rezsimnek nincs is gazdaságpolitikája, csak hatalompolitikája van az oktatástól kezdve a költségvetésen, az egészségügyön, a környezetvédelmen, a szociálpolitikán stb., át egészen a nemzetközi kapcsolatokig. Minden a részben hosszabb távú, legújabban pedig egyre inkább a pillanatnyi hatalompolitikának van alárendelve. Ami a hatalom megtartását, megszilárdítását, bebetonozását jelenti, az elfogadható, ami akárcsak réseket próbálni ütni ezen a „betonhálón”, az pedig kizárandó, elutasítandó, sőt, „nemzetellenesnek” bélyegzett...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.