2022. november 10., csütörtök

MEGLEPETÉS: A DEMOKRATÁK ÖRÜLHETNEK AZ AMERIKAI VÁLASZTÁSOK UTÁN

RTL.HU
Szerző: IGNÁCZ PÉTER
2022.11.10.


Működhetett a demokraták stratégiája az amerikai félidős választásokon. Bár a Republikánus Párt átveszi az irányítást a Képviselőházban, győzelmük korántsem olyan elsöprő, mint amire számítottak – adott gyors helyzetelemzést az rtl.hu-nak Pintér Károly Amerika-szakértő. Aki arról is beszélt, veszélybe kerülhet-e az Ukrajnának adott amerikai katonai támogatás.

Ez nagyon jó eredmény a demokratáknak

– mondta szerda délelőtt az Egyesült Államokban tartott kongresszusi választások első eredményeiről az rtl.hu-nak Dr. Pintér Károly. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Angol-Amerikai Intézetének vezetője kiemelte, hogy jelenlegi gazdasági helyzet és az 50 éve nem látott magasságokba nőtt infláció egyáltalán nem kedvezett a hatalmon lévő demokratáknak, és azt, hogy a republikánusok nem értek el elsöprő győzelmet, már sikerként élheti meg a Demokrata Párt.

Ezt a nézőpontot közvetítette Nancy Pelosi demokrata házelnök is, aki jó teljesítményként értékelte a választási eredményeket közleményében. A házelnöki tisztségét várhatóan elveszítő kaliforniai képviselőnő kijelentette:

Bár sok verseny még túl szoros, hogy győztest lehessen hirdetni, egyértelmű, hogy a képviselőház demokrata tagjai és jelöltjei a várakozásokon felül teljesítettek az egész országban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.