2022. november 30., szerda

MEGOLDHATÓ A PEDAGÓGUSOK BÉREMELÉSE, HA MINDENKI CSAK HITTANT TANÍT, MERT ARRA VAN PÉNZ

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.11.26.


Teljesen felesleges a tanárok tiltakozása, mert az Orbán-rezsim úgy tesz, mintha a tanárok az Európai Unió (“Brüsszel”) alkalmazottai lennének, mintha az EU-nak kellene a tanárok megfelelő fizetésemeléséről gondoskodnia. Tetszettek volna Brüsszelben tüntetni, mert a magyargyűlölő brüsszeli bürokraták a tanárok fizetésemelését tartják vissza a jogállami kifogásokra hivatkozva – ez a NER hazugsága. Ennyivel megoldotta az Orbán-rendszer az oktatás kérdését és a pedagógusok hosszú ideje tartó jogos tiltakozását. A pénz ennek csak a kisebb része, az oktatás szétverése a baj.

Ez pedig nem véletlenül van így, hanem tudatos koncepció eredménye. A középkori feudális ideológát követő keresztényfasiszta magyar állam szándékosan butítja el az embereket, zárja el a tudás és az ismeret, az információ minden formájától, a gondolkodás lehetőségétől. Műveletlen, képzetlen jobbágyokra van szüksége a sötétségre alapozott orbáni fasiszta diktatúrának. Ezért verik szét az oktatást, rombolják le az iskolák színvonalát, tananyagát, tartják éhbéren a baromságokkal agyonhajszolt tanárokat, hogy a jó tanárokat elüldözzék, s ezért nem fizetik meg őket.

Mindez azonban nem igaz a hittantanárokra, mert ők nem “Brüsszel”, hanem a magyar “keresztény” kormány alkalmazottai, amely gondoskodik is róluk. Senkinek nincs pénz a magyar oktatásban béremelésre, de a hittantanároknak igen. A legfontosabb dolgokra van pénz, márpedig a hitoktatásnál nincs fontosabb, mert az is a butítás része. Azt meg kell fizetni. Egy újabb kormányrendelet kiegészítő támogatást nyújt az egyházaknak, hogy ki tudják fizetni a hittantanárok béremelését. Január 1-től fejenként 61 ezer forinttal emelik meg minden hittantanár fizetését.

Ez nem azt jelenti, hogy az egyházi és az állami iskolákat különböztetné meg a NER, mert az állami iskolák hittantanárai is megkapják ugyanezt a pénzt. A tantárgyakat különböztetik meg ezzel, ha a “hittan” egyáltalán tantárgynak számít. Magyarországon hittantanításra van kereslet, legalábbis az állam részéről, mert az terjeszti az állami ideológiát, és azt fizetik meg. A gazdasági racionalitás szerint pedig azt kell csinálni, amire kereslet van. Legyen mindenki hittantanár.

Minek a fizika, a kémia, a matematika, a számítástechnika, az irodalom és a történelem, ha nem megy azzal semmire egy magyar gyerek? Ebben a rendszerben ez csak hátrányára van. Az iskola a diktatúrák legnagyobb ellensége, ha ott valódi oktatás zajlik, és felkészült, gondolkodni képes, önálló felnőtteket nevelnek. Hittan kell az alattvalóknak, amivel megkötözik a lelküket, elbutítják őket, engedelmes jobbágyokat, megfélemlített rabszolgákat nevelnek.

Az egyházak a kegyelem, az üdvösség, a szeretet, a megváltás és a szabadság hirdetése helyett lelki rabszolgákat nevelnek az elnyomó hatalomnak, pénzért. Evilág fejedelmét, az ördögöt szolgálják. Ha krisztusi tanokat és jellemet hirdetnének, az elsöpörné Orbánt velük együtt, egy pillanat alatt. A középkori modell a 21. században is működik. Ezért utálják ezek a liberalizmust, a szabadságot és az emberi jogokat, a kegyelmet, az egyéni szabadságot és az önállóságot. Mindent, amit Isten adott az embernek a szabad és boldog élethez. A hittan faladata ezt elhomályosítani és eltörölni.

Ezért a NER-ben hittanra van szükség, amely megnyit minden ajtót és alkalmassá tesz mindenre. Semjén Zsolt maga a legjobb példa. A dolgozatait lopta, soha senki nem választotta meg, mégis második ember az országban. A hittan mindenre jó, mindent helyettesít. Minden tanár tanítson csak hittant, minden gyerek tanuljon csak hittant. Nem kell megijedni, mert hinni nem kell, arra is a legjobb példa a NER arisztokráciája és vezérkara...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.