2022. november 6., vasárnap

SÖTÉT IRÁNYBA MUTAT AZ EGÉSZSÉGÜGY ÁTALAKÍTÁSA ÉS A SZOCIÁLIS TÖRVÉNY MÓDOSÍTÁSA

RÖNTGEN BLOG / 444.HU
Szerző: KUNETZ ZSOMBOR
2022.11.06.


Nehéz nem észrevenni, hogy a két egymástól függetlennek tűnő jelenlegi elképzelés tulajdonképpen ugyanabba a sötét, dermesztő irányba mutat.

Az egyik az u.n. Szociális törvény módosítása, amely a jelenlegi szabályozást (2. § A szociális ellátás feltételeinek biztosítása - az egyének önmagukért és családjukért, valamint a helyi közösségeknek a tagjaikért viselt felelősségén túl - az állam központi szerveinek és a helyi önkormányzatoknak a feladata.),

így módosítaná:

Az egyén szociális biztonságáért elsősorban önmaga felelős.

2) Ha az egyén a szociális biztonságának megteremtésére önhibáján kívül nem képes, abban – anyagi lehetősége és személyes képessége arányában – a hozzátartozó kötelessége segíteni.

3) Ha az egyén megélhetése önmaga és a hozzátartozók által nem biztosítható, a lakóhelye szerinti települési önkormányzat gondoskodási kötelezettsége áll fenn.

4) Az állami támogatásban részesülő karitatív szervezetek feladata a szociális biztonságban nem élők felkutatása és – erejükhöz mérten történő – segítése.

5) Ha az egyén szociális biztonsága a (4) bekezdésben foglaltak ellenére nem teremthető meg, annak biztosítása az állam kötelezettsége.
"

Azaz az állam gyakorlatilag kivonulna a szociális ellátásból, vagy legalábbis a saját szerepét jelentősen csökkentené...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.