2022. november 7., hétfő

VASVÁRI CSABA SZERINT ÚJ SZINT, HOGY EGY FIDESZES POLITIKUS ÉS A KÖZMÉDIA BÍRÓK LEMONDÁSÁT KÖVETELI

444.HU
Szerző: SZUROVECZZ ILLÉS
2022.11.07.


„Európai uniós országban, legalábbis a Lajtától nyugatra az elmúlt 70 évben nem találni arra példát, hogy a közpénzből finanszírozott sajtó aktív bírák lemondását követelje. És nem is csak a sajtó, hanem országgyűlési képviselő, mi több, parlamenti bizottsági elnök tette ezt meg. Ez a Rubicon átlépése, amely minőségi változást okoz az igazságszolgáltatással kapcsolatos közéleti vitákban” - mondta Vasvári Csaba bíró, az Országos Bírói Tanács szóvivője a Népszavának.


A kormánymédia október vége óta követeli Vasvári Csaba és kollégája, Matusik Tamás távozását, amiért az amerikai nagykövetnél jártak. Vejkey Imre fideszes képviselő, az Igazságügyi Bizottság szintén lemondásra szólította fel őket.

A látogatás ténye mindvégig nyilvános volt, majd a botrányt látva a nagykövetség emlékeztetett, hogy az ilyesmi bevett gyakorlatnak számít a diplomáciában. Korábban például Orbán Viktor is találkozott az amerikai legfelsőbb bíróság bírájával, és Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal akkori elnöke is járt a korábbi amerikai nagykövetnél.

„Az sem titok, hogy mi hangzott el a találkozón, erről a nagykövetség – minket megelőzően – tájékoztatást adott: az OBT a testületként korábban kialakított véleményét osztotta meg a nagykövet úrral. Ergo, nem történt semmi különös” - mondta Vasvári, akit korábban „kormányellenes agitálással” vádoltak a kormánymédiában, sőt „a gyurcsányi terror bírójának” nevezték.

Vasvári sajátos ívet lát ezekben a támadásokban. „Úgy kezdődnek, hogy impresszummal nem rendelkező blogokról, azaz nem perelhető fórumokról hamis állítások indulnak. Ezeket aztán felkarolja a magyar sajtó egy meghatározott része. És ami a legújabb fejlemény, hogy most nem állt meg itt ez a folyamat: ezt az összehangolt, két aktív magyar bíró – nem tudom másnak nevezni – »verbális kivégzését« célzó hadjáratot a közpénzből működő közmédia is átvette.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.