2022. december 11., vasárnap

A NEMZET VEJE EDDIG EGYMILLIÁRD UNIÓS PÉNZT KAPOTT CSAK ERDŐSÍTÉSRE, ILYENEK MIATT ESIK EL MAGYARORSZÁG 3000 MILLIÁRDTÓL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.12.10.


A klasszikus időkben, amikor Magyarországon demokrácia és sajtószabadság volt (amit Orbán a fasizmusba való “átmenet zavaros két évtizedének” nevezett), a tényfeltáró újságírók vadásztak a cégbíróságon arra, hogy kinek a rokona és ismerőse jelent meg olyan cégben, ami összeférhetetlen a politikus státuszával. Még az sem kellett, hogy kiderüljön, bármit is kapott az illető a politikus rokonától vagy barátjától, ez annyira összeférhetetlen volt. Ehhez képest Orbán “Ne Mi Kapjuk A Legtöbbet” Viktor apja, lánya, veje, Mészáros nevén ő maga, százmilliárdokat kaszálnak.

Válogatás nélkül lopják el a köz pénzét, függetlenül attól, hogy az “csak” a magyar adófizetőktől származik, vagy az Európai Unió polgárainak adójából érkezett uniós támogatás formájában. Ezért fagyasztotta be az EU a 3000 milliárd forint támogatást Magyarországnak, ami irdatlan mennyiségű pénz. Magyarország polgárai, szegényei, tanárai, nyugdíjasai, azért nem juthatnak hozzá ehhez a hatalmas összeghez, aminek hiánya miatt sokan éhezni, fázni fognak, másokat kiköltöztetnek, elveszíti a munkahelyét, be kell zárni a vállalkozását, mert Orbán családja ellopja az uniós pénzeket.

Nemcsak ellopja, hanem arra sem hajlandó, hogy a korrupcióra, lopásra épülő rendszerét megszüntesse. Az Európai Uniónak megpróbáltak port hinteni a szemébe egy kamu korrupcióellenesnek szánt hivatallal, ami egy vicc, amelyben a tolvajok “ellenőrzik” önmagukat, asszisztál hozzá néhány lefizetett, korrupt civilszervezet. De az EU-ban már nem esznek meg mindent, ez a hazugság sem jött be. Nem beszélve a jogállamiságot sértő egész rendszeréről. Ezért nem jut hozzá Magyarország az életet jelentő pénzhez, amitől Orbán zárja el az ország lakosságát. Ez egyedül miatta van.

Nemcsak ellopja a magyaroktól azt a pénzt, ami már a közösben van, hanem a lopásai miatt Magyarország elesik többezer milliárd támogatástól. A magyarok éheznek és fáznak, nyomorognak, de van cserébe egy Orbán Viktoruk. Elégedjenek meg vele és a hazugságaival. Az arcátlanságára pedig jellemző, hogy miközben megpróbálja elhitetni Európával, hogy az ő fasiszta diktatúrája mégis egy jogállam, amelyben nincs korrupció, az eljárás ideje alatt is kapott a “saját lábunkon” álló lányának férje, a Nemzet Veje 156 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást erdősítésre.


Ki az Magyarországon, aki csak úgy megkap 156 milliót, hogy erdősítsen, amit vissza sem kell fizetni, amivel úgy számol el, ahogy akar? Mindezt a korrupcióellenes eljárás kellős közepén. Nem tudnak mértéktartóak lenni, nem tudnak a tolvaj kezüknek parancsolni. Orbán veje megveszi a Gellért Szállót, csak úgy zsebből, Magyarország és Budapest egyik legpatinásabb szállodáját? Miből van neki erre és még sok más kastélyra, egyebekre pénze? Mielőtt elvette Orbán lányát egy pitiáner falusi fatolvaj volt. Akkor az esküvői traktorral lopta a fát, azóta uniós támogatással erdősít.

Sajtóhírek szerint az apja, Orbán násza, tavaly már kapott 687 millió forintot ugyanerre, amit a családi birtokra használtak fel. A Nemzet Vejének családja már egymilliárd forint uniós támogatást vett fel csak erdősítésre, csak az elmúlt egy évben, mialatt a korrupcióról folyó vita zajlik az EU-ban. Jelentkezzen, aki még ennyi vissza nem térítendő támogatáshoz jutott erdősítésre, de az is, aki szeretett volna, de nem kapott, mert a pénzt az Orbán-család maffiája lenyúlta. Ezek kisajátították maguknak, és ellopják az országot. Emiatt elzárják a magyarokat az uniós pénzektől.

Most pedig annak kell örülni, hogy Tiborcz István, ez az üzleti zseni, aki a maga erejéből és szorgalmából az egyik legnagyobb és leggazdagabb vállalkozó lett Magyarországon, akinél már csak az apósa nagyobb, aki Mészáros Lőrinc stróman nevén a világ egyik leggazdagabb embere, nagylelkűen felajánlotta, hogy nem használja fel a néhány napja “elnyert” 156 milliós vissza nem térítendő támogatást. De ha szabályosan és törvényesen jutott hozzá, akkor miért nem használja fel? Vagy tudják, hogy lopás, és most ezt leplezni kell?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.