2022. december 12., hétfő

A TÍZÉVESEK 70 SZÁZALÉKA EGY EGYSZERŰ SZÖVEGET SEM TUD ÉRTELMEZNI – HUPPA-LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA-VÁLOGATÁS
2022.12.12.


Erre a megdöbbentő eredményre jutott nemrég az UNICEF

A funkcionális analfabetizmus eddig sem volt ismeretlen jelenség Magyarországon. (Mostanában, úgy tűnik, célkitűzés, hogy az emberek tudjanak tudnak írni és olvasni, viszont a megértéssel már legyenek komoly nehézségeik…)

Szijjártó Péter a megtett távolság alapján novemberben már visszafelé utazott a Holdtól

A KKM sem árulja el, hogy a Szijjártó Péter által meghonosított utazási szokások mennyibe kerülnek a magyar költségvetésnek.

Az Orbán-kormány idén csúcsra járatja a tervezhetőség, a kiszámíthatóság és az átláthatóság hiányát

Csak félinformációk, váratlanul megjelent kormányrendeletek jönnek, amelyekből következtetni lehet az előttünk álló év elképzeléseire…

Orbánék átmennek a falon és utána visszanéznek, mit romboltak össze

“Matolcsy esete azért figyelemreméltó, mert Orbán hatalma attól is függ, mennyire tűri meg az ellenvetést. Most viszont egy olyan szembefordulás történt, amiben intézkednie kell, és ezért várható napokon belül valamilyen ellenlépés”.

Orbán Romániába repül

Magyar-azeri-román-grúz villamosenergia-szerződést fog kötni Bukarestben.

Üzbég bankot vesz az OTP

Az Ipoteka Bank Üzbegisztán ötödik legnagyobb bankja, közel 8,5 százalékos piaci részesedéssel és több mint 1,6 milliós lakossági ügyfélkörrel.

Több mint nepotizmus: reflektorfényben az üzbég vezető lányának új pozíciója

Saida Mirziyoyevának, Shavkat Mirziyoyev üzbég elnök legidősebb lányának most az a feladata, hogy egy különösen kényes időszakban megőrizze apja kormányának imázsát.

A 24.hu tulajdonosa a Politicónak: Orbán új szintre emelte a taktikáját

Mint mondta, az elmúlt években több mint 200 kormányközeli médium közölt róla támadó, lejárató cikkeket, megpróbálták megvenni a lapjait, a magyar adóhatóság nemrég pedig egy büntetőügy gyanúsítottjaként hallgatta ki. A nyomás Varga szerint még az életmódlapokra is kiterjed, különösen a Nők Lapjára, ami a vállalkozó szerint igazán a vidéki nők körében népszerű…

Beperli a Magyar Államot a Népszava Strasbourgban

A főszerkesztő szerint az AB határozata is azt állapította meg, hogy a Népszava karikatúrája nem sértett senkit, mégis a KDNP-s politikusnak adtak igazat.

Jávor Benedek szerint már el is lopták azt az uniós pénzt, amit még meg se kapott az ország

Magyarországon egy alföldi, normál vasúti pálya felújítása annyiba kerül, mint Európában egy teljesen új szuperexpressz vonalának kiépítése, mert a pályázatot már tavaly elnyerte Mészáros Lőrinc és a Strabag konzorciuma, ráadásul Jávor szerint eleve túlárazottan.

Dalolnak a végrehajtók

Schadl fizette a végrehajtói irodák beindítását, hogy aztán az osztalék nagy részét magának követelje.

Egy szikra is elég lehet – erősít a Szikra Mozgalom

“Azt szeretnénk elérni, hogy azok fizessék meg a válság költségeit, akik még a válságból is profitálnak. Ne a kisemberről húzzák le a hetedik bőrt, hanem végre a milliárdosok is vegyék ki a részüket a társadalom fenntartásából és működtetéséből.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.