2022. december 1., csütörtök

HRW: SOKSZOROSAN VISSZAÉLTEK A MAGYAROK ADATAIVAL A VÁLASZTÁSOK ELŐTT

SZABAD EURÓPA
Szerző: SZALAI BÁLINT
2022.12.01.


A választási kampányok egyre inkább adatalapúak, ezért egyre fontosabb, hogy ne élhessenek vissza a választók adataival. A Human Rights Watch elemzése viszont arra jutott, hogy Magyarországon súlyos gondok voltak ezen a téren, sokszor összefolyt az állami tájékoztatás és a kormány propagandája. EU-s vizsgálatot sürgetnek az állam és külön az adatvédelmi hatóság ellen. Jelentésük szerint az ellenzéki összefogás is akarhatott volna saját Kubatov-listát, csak közel sem volt annyi pénzük rá, mint a Fidesznek, és az állami adabázisokkal sem tudtak visszaélni.


A 2022-es választás előtti időszak nem csak az óriási állami pénzosztásról maradhat emlékezetes a választóknak, hanem hogy milyen új módszerekkel találta meg őket mindenféle pártpropaganda.

Például amikor az oltási regisztrációhoz megadott e-mail-címeket januárban elkezdte az állam Fidesz-propagandával megszórni. Arról most nem is beszélve, hogy az elvileg koronavírusról tájékoztató oldal hírei között mennyi volt a propaganda és a félreinformálás a tényleges tájékoztatáshoz képest...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.