2022. december 16., péntek

KONZULTÁLNI HÍVJA A TANÁROKAT A BELÜGYMINISZTÉRIUM, DE AZT MÁR NEM HAGYJA, HOGY FEL IS SZÓLALJANAK - ABSZURD

NÉPSZAVA
Szerző: JUHÁSZ DÁNIEL
2022.12.16.


Intézményvezetői konzultációt tart péntek délelőtt a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen a Belügyminisztérium (BM) köznevelési államtitkársága, az iskolaigazgatók mellett a pedagógus érdekképviseletek egy-egy képviselőjét is meghívták az egyeztetésre - tudtuk meg Nagy Erzsébettől, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) ügyvivőjétől.

Az eseményt nem verték nagy dobra, múlt héten sajtóhírekből derült ki, hogy a BM meghívást küldött több intézményvezetőnek, a szakszervezeteket pedig csak azután vonták be, miután a PDSZ pénteken levélben kért meghívót a szaktárcától.

Nagy Erzsébet lapunknak azt is elmondta, az intézményvezetők tantestületenként legfeljebb tíz kollégájukat is magukkal vihetik, a PDSZ információi szerint a tankerületi vezetők név szerint javasoltak pedagógusokat az igazgatóknak, akik jellemzően az oktatásügyi tiltakozások során “hangadó tanárok”. Sok résztvevőre számítanak, a konzultációt a Közszolgálati Egyetem ötszáz fő befogadására alkalmas Magyary Zoltán termében tartják meg.

Ugyanakkor az egyik érintett Nagy Erzsébetnek azt mondta, az egyeztetésen hozzászólásra nem lesz mód, amit egyébként a szakszervezeteknek küldött meghívóban is jelzett a köznevelési államtitkárság. Mint írták, a felszólalás lehetőségét ezen a fórumon nem tudják biztosítani. - Ha nem lehet hozzászólni, kérdés, vajon mi lesz a „konzultáció”? Egy eligazítás? – fogalmazott Nagy Erzsébet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.