2022. december 29., csütörtök

NEM ARRA VÁGYTUNK, HOGY VALAHA STADIONROCK-ZENEKAR LEGYÜNK

TELEX
Szerző: SAJÓ DÁVID
2022.12.29.



A
Kispál feloszlásának és visszatérésének története címmel jelent meg nemrég a Telex új dokumentumfilmje, ami a Kispál és a Borz zenekar visszatérésének hátterébe és emberi történeteibe enged betekintést. A filmet először támogatóinknak vetítettük le a budapesti Átriumban, ahol a zenekar három oszlopos tagja, Lovasi András, Kispál András és Dióssy D. Ákos is tiszteletét tette, a vetítés után pedig mindhárman feljöttek a színpadra, hogy átbeszéljük a múltat, a jelent, a jövőt és persze a filmben látottakat. A beszélgetés képét és hangját is rögzítettük, hogy azok is lássák-hallják az After Podcast új adásaként, akik nem tudtak részt venni a december 16-i eseményen.

Az 1987-ben alakult Kispál és a Borzt valószínűleg senkinek sem kell itthon bemutatni, hiszen az egyik legsikeresebb, legnépszerűbb rendszerváltás utáni magyar alternatív zenekar volt hosszú évekig. Az együttes egy hatalmas szigetes koncert után búcsúzott el 2010-ben, és ugyan kisebb, főleg orfűi alkalmakra egyszer-egyszer összeálltak, régóta nem aktív már a zenekar. 2021-ben aztán bejelentették, hogy visszatérnek egy kétnapos minifesztivál keretében Orfűn (de nem a Fishing on Orfű fesztiválon), illetve 2004, azaz közel húsz év után ismét új nagylemezen dolgoznak együtt, ahogy erről Lovasi András is beszélt még idén áprilisban az Afterben.

A dokumentumfilm soha sem látott őszinteséggel mutatja be, hogyan is néz ki egy majdnem negyven éve alakult zenekar visszatérése a tagok szemén keresztül, aminek része a régi sérelmek feldolgozása, az öregedéssel járó kihívások és persze az is, hogy milyen új zenéket írni úgy, hogy a közönség mindig a régi slágerekre kíváncsi...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.