2022. december 27., kedd

ORBÁN KARÁCSONYI AJÁNDÉKA FARKAS FLÓRIÁNNAK: 1,3 MILLIÁRD KÖZPÉNZ ELTÜNTETÉSE UTÁN ELSÉTÁLHAT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.12.23.


Így működik Magyarországon a korrupcióellenes zéró tolerancia: a Fidesz pártkatonájaként bűncselekményeket nagyüzemi méretekben elsimító Polt Péter legfőbb ügyész szerint megalapozottan zárták le hét év után a nyomozást a Farkas Flórián nevéhez köthető korrupciós ügyben, amelyben lopás, sikkasztás, hűtlen kezelés, és más egyéb bűncselekmények történtek egyértelműen. A “Híd a munka világába” címmel indított programot Farkas Flórián, Orbán cigánypolitikájának végrehajtója és elsíbolója irányította, amiből semmi nem lett, de a pénz (1,3 milliárd) eltűnt.

Érdemes lenne összeszámolni, hogy Polt Péter fideszes pártkatona, Orbán által irányított és kézzel mozgatott báb, a legfőbb ügyészi kinevezései óta hány milliárd forint értékű, és darabra mennyi, valamint milyen minősítésű bűncselekményt fedezett, simított el. Polt ezzel súlyos bűncselekményeket követett el, bűnpártolást folytatott, ezek alapján Magyarország egyik legsúlyosabb bűnözője, aki mennyiségre a legtöbb bűncselekményt követhette el az országban. Hiszen minden fideszes bűncselekményt ő simított el, de nem mindet ugyanazok követték el.

Farkas Flórián személyében sem kis fajsúlyú bűnözőről van szó. Ez az ember mindenhol lopott és csalt, ahol pénz közelébe került. Magyarországon rajta kívül csak egy enyvesebb kezű tolvaj van, őt Orbán Viktornak hívják. Orbán és Farkas jól megértették egymást. Orbán kecskére bízta a káposztát, farkasra a bárányt. Farkasra a hátrányos helyzetű romák felzárkóztatására szánt közpénzeket. Farkas Flóriánt már 1975 és 1982 között háromszor ítélték el, felfüggesztett és végrehajtandó szabadságvesztésre egyaránt. Orbán miniszterelnöki tanácsadója szintén egy köztörvényes bűnöző.

Farkas már a Lungo Drom által létrehozott alapítványoknál is lopott. 1998-ban hűtlen kezelés miatt vádat emeltek ellene, de Göncz Árpád (működése egyetlen óriási hibájaként) kegyelmet adott neki, ezért már bíróság elé sem kellett állnia. Ez tipikus példája annak, amikor a kisebbségvédelmet összekeverik az igazságszolgáltatás akadályoztatásával. A kisebbségvédelem az lett volna, ha ezt a visszaeső, köztörvényes bűnözőt, notórius tolvajt elítélik, börtönbe kerül, és örökre eltiltják a közügyek gyakorlásától, a romák “érdekvédelmétől” és a közpénzektől.

Farkas feladata az volt, hogy szállítsa a romák szavazatait Orbánnak. Ezt a feladatát teljesítette. A lopás Orbánt nem zavarja, hiszen maga is egy tolvaj. Ezért Farkas sikkasztásait mindig elsimította. Így történt ez az uniós támogatásból indult, már eleve vicces elnevezésű “Híd a munka világába” című programmal, amit a Farkas által vezetett Országos Roma Önkormányzatra bíztak, és mindeki biztos lehetett benne, hogy Farkas vezetésével ezt a pénzt az elsőtől az utolsó fillérig ellopják. Ez utóbbi annyiban téves, hogy az 1,6 milliárdból vissza tudtak még venni tőlük 300 milliót.

A többit, 1,3 milliárd forintot, az Orbán-rezsim az adófizetők pénzéből fizette vissza. Felelős azonban nincs, mert nincs független igazságszolgáltatás, hanem a bűncselekményeket elsimító fideszes legfőbb ügyész Orbán utasításai szerint szelektálja, kit csuknak börtönbe egy rakás fa ellopása miatt (jellemzően azokat a romákat, akiken Orbán és Farkas nem segített, akik az EU erre adott 1,6 milliárd forintját is közösen elsibolták), és ki az, aki a törvények felett áll, s egy hét évig tartó nyomozás során az általa vezetett szervezet bűncselekményének vizsgálatakor a neve fel sem merül.

Ezek után van pofája a köztörvényes bűnpártoló Polt Péternek, bűncselekmények védelmezőjének és eltussolójának azt mondani, hogy “a polgárok jogainak védelme, az állami intézményrendszer megfelelő működésének garantálása magas színvonalon, kiváló eredményekkel zajlott”, az államilag szervezett lopás és korrupció után pedig van képe azt állítani, hogy a magyar korrupció szintje nem haladja meg az uniós szintet. Miközben Magyarországon nem is lehet megkülönböztetni az államot a korrupcióra épülő szervezett bűnözéstől, amelyet személyesen a miniszterelnök irányít...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.