2022. december 30., péntek

POCSÉK ÉV ZÁRUL MOST, DE NEM INDUL A KÖVETKEZŐ SEM BÍZTATÓAN - HOGY LEHET ELÉRNI, HOGY NE LEGYEN ÁRUHIÁNY? HÁT RENDELETTEL!

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: Azénpénzem
2022.12.30.


Tömegesen zártak be idén postahivatalok és bankfiókok, alaposan nekilódultak az árak és sokaknak a rezsiköltségek is. Aligha marad így meg jó emlékezetben a 2022-es év. Már most látszik azonban, hogy hasonló lehet a helyzet a következővel is.


Nem csak egyre nagyobb azoknak a településeknek a száma, ahol egyáltalán nincs bankfiók, még az a távolság is nőtt, amelyen belül elérhető egy pénzintézeti kirendeltség – derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tavalyi elemzéséből. Ráadásul – állapították meg – az érintett helyeken a nethasználat sem elég elterjedt. Ez a helyzet pedig éppen az idén drámaian tovább romlott. A Bankholding ugyanis tömegével zárt be fiókokat.

Korábbi számításaink szerint még Debrecenben is (ahol az ügyfelek kényszeres mozgása csak városon belüli) napközben tömegközlekedéssel 12-18 perc alatt lehet átérni a régi ATM hűlt helyéről az újhoz. Számos helyen pedig jócskán túllépi a 10 kilométert a régi és az újonnan kijelölt egység közötti távolság.

A Magyar Posta is bejelentette, hogy az energiaválság miatt ideiglenes sok postahivatalt bezár. Azon a 101 településen, ahol több a szolgáltatóhely, az ígéret szerint a fennmaradó postahivatalok megemelt kapacitással, több ügyfélkiszolgáló pulttal fogadják majd az ügyfeleket. Ahol nincs másik nyitvatartó posta, ott a mobilposta szolgáltatását ajánlják. Az ott lakók 109 településen maradnak így állandóan működő posta nélkül. Több postát is újranyitnak januárban, de csak ott, ahol ezt a helyi önkormányzat megfizeti...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.