2022. december 2., péntek

SÍKLAKI ISTVÁN: AHOGY NŐ A FESZÜLTSÉG, ÚGY ESZKALÁLÓDIK AZ ELLENHATÁS ÉS AZ ELNYOMÁS

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2022.12.02.


Aki időt nyer, életet nyer – mondja a „kommunikációs kormányzás” jelenlegi helyzetéről Síklaki István. A szociálpszichológus szerint a nyugdíjemelés folyamatos lebegtetése a kormány számára reménykeltés és időnyerés, ami működhet. Ha egy ilyen csekély kommunikációs befektetéssel átmenetileg csökkenteni lehet a feszültséget, amelyet például az infláció okoz, akkor máris jól járt. A legfrissebb belpolitikai fejlemények hatásairól beszélgettünk.

– A kormánypárti sajtó nem győzi hangsúlyozni, hogy az utóbbi évek legnagyobb nyugdíjemelése következhet januárban, és a 13. havi juttatás összege is nagyot emelkedhet. Pontos számot azonban még nem lehet tudni. Mire jó, hogy lebegtetik a nyugdíjemelést?

– Arra biztosan jó, hogy a várakozások reményt keltő állapotot idéznek elő. Nekem az az érzésem, hogy ez leginkább csak időnyerés: majd csak történik valami csoda, mégiscsak ideadják nekünk a sok EU-s pénzt, és akkor valamennyire stabilizálni tudjuk ezt a helyzetet. Én nem nagyon látok más magyarázatot, szerintem ez reménykeltés és időnyerés, ami működni tud...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.