2022. december 4., vasárnap

SMINKSZOBA KÉSZÜLT NOVÁK KATALINNAK, TIBORCZ KÖREI NYOMULNAK A TURIZMUSBAN

ÁTLÁTSZÓ / HETI LAPSZEMLE
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2022.12.02.


RTL.hu: Kutyakennel és sminkszoba az elnöki rezidencián: csaknem 280 millió forintért újították fel Novák Katalin lakhelyét

Mozi, zeneszoba és sminkszoba is található Novák Katalin köztársasági elnök rezidenciáján, amelyet az rtl.hu által megismert szerződés szerint 278 millió forintért újítottak fel. Információink szerint több helyen cserélték a burkolatot, és rendbe tették az állami tulajdonban lévő épület egyéb részeit is, így a gépészetet és az elektromos hálózatot is.

Hvg.hu: 6 milliárdért költözik új székházba a testület, amely évek óta egy ülést sem tartott


Az utolsó simításokat végzik a kívül-belül felújított Róheim-villán, ahol 1918-ban Tisza István volt miniszterelnököt meggyilkolták, és most ez a Corvin-lánc kitüntetést adományozó testület otthona. Nagy sürgés-forgás nem várható, mivel utoljára 2019-ben üléseztek és új kitüntetett sem volt 2018 óta. A székházban lesz zene- és szivarszoba, tízmilliós zongora, sok bútor, és 72 műtárgyat is vesznek.

Válasz Online: Az állam „megtolta”, ők hazaviszik – a Tiborcz-körhöz került 14 turisztikai csúcsprojekt

A miniszterelnök veje 2020 elején deklaráltan azért távolodott el több turisztikai beruházástól, mert – állítólag – nem akart állami ingyenpénzek kedvezményezettje lenni. Ehhez képest 2022 végén 14 olyan kormányzat által „megtolt” csúcsprojektet talált a lap, amelyet Tiborcz István saját nevére vett, vagy vele rokonítható magántőkealapokhoz, esetleg a legközvetlenebb baráti-üzleti köréhez került. Természetesen nem panziócskákról, hanem négy-, ötcsillagos szállodamonstrumokról, élményközpontokról van szó, melyekre bő 61 milliárd forintot utalt ki az állam. Ez az összes úgynevezett Kisfaludy-pénz egyötöde.

Mfor.hu: Csúnyán túlköltekezett tavaly a Magyarságkutató Intézet

A tavalyi zárszámadásból az derül ki, hogy a Magyarságkutató Intézet 2021-re előirányzott költségvetési kiadásai év közben 1,315 milliárd forintról 3,017 milliárdra nőttek, de végül „csak” 1,808 milliárdot költöttek, azaz félmilliárd forinttal haladták meg a tervezett összeget. A dokumentum szerint tavaly hat fontos projekteket irányoztak elő, például Mátyás király azonosítását, a hun fejedelmi sírok felkutatását Mongóliában, vagy a Kárpát-medence népességének archeogenetikai vizsgálatát.

Portfolio: Hivatalos: Tiborcz István a Waberer’s új nagytulajdonosa

A Waberer’s bejelentette, hogy lezárult az az ügylet, melynek értelmében a Tiborcz István tulajdonában lévő BDPST Equity 26,8 százalékos részesedést szerzett a Waberer’s-ben, miután megvásárolta a korábban Mike Ferenc tulajdonában lévő MHB Optimumot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.