2023. január 8., vasárnap

A TUDÁSMENET CSAK KEZDETE VOLT AZ IDEI TILTAKOZÁSOKNAK

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2023.01.08.


A Tudásmenettel bejelentkeztek 2023-ra is. Amit tavaly nem oldottak meg, azt idén megoldják. Többek között ezt mondták a hat napos akció szervezői a menetet lezáró budapesti tüntetésen. A menet tagjait vastapssal fogadta a tömeg, a demonstráción több ezren vettek részt a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumnál. Ott az is kiderült, a tanárok, szülők és diákok nem adják fel, folytatják a küzdelmet a jobb oktatásért. Az Egységes Diákfront országos diák-ülősztrájkot szervez január 31-ére.


Az üresen álló színpad felől – nem véletlenül – először csak Beethoven Egmont nyitányának hangjait hallották az odaérkezettek, majd néhány mondatot bejátszottak a Pintér Sándor decemberi „eligazítóján” hallott, a tanárok munkáját becsmérlő mondataiból. Ezután Berta Beáta, a pestszentlőrinci Munkácsy Mihály Gimnázium tanára elmondta, a Tudásmenet a PSZ, a NoÁR és a Tanítanék Mozgalomnak köszönhetően született meg, amihez a PDSZ is csatlakozott. Ezután a színpadra szólította Gosztonyi Gábort, Totyik Tamást, a PSZ alelnökeit, valamint Szűcs Tamást, a PDSZ volt választmányi elnökét és Megyaszai Sándor civil aktivistát, aki a Tanítanék révén kapcsolódott a Tudásmenethez. A 180 kilométeres utat végigjárókat vastapssal fogadta a tömeg.

Totyik Tamás arról beszélt, reméli, hogy minél hamarabb megszületik egy szabad, független, gyermekbarát oktatás. A 287154 lépés, amit megtettek nem csak a tudásról szólt, hanem az emberekről, arról a szeretetről, amit az emberektől kaptak, és ez a szeretet legalább egy rést ütött a hallgatás falán...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.