2023. január 5., csütörtök

ÁGH ATTILA: AZ UNIÓS PÉNZMEGVONÁSRA A KORMÁNY MÉG ERŐSEBB CENTRALIZÁCIÓVAL, ÚJABB RENDŐRI-KATONAI ESZKÖZÖK BEVETÉSÉVEL VÁLASZOL MAJD

NÉPSZAVA
Szerző: CZENE GÁBOR
2023.01.05.


A propaganda átmenetileg eredményes lehet, ha azonban nem érkeznek meg az uniós források, akkor a sikertelenséggel mindenki szembesülni fog. A politológus a hatalom helyzetének destabilizálódására számít.


– Felgyülemlettek és felszínre törtek azok a társadalmi problémák, amelyeket a Fidesz nem tudott megoldani. A tavalyi év a 2012-ben indult tendenciák összegződése volt az „Orbán-rezsimben”, a rendszer ugyanakkor markánsan új vonásokkal is jelentkezett – állapította meg lapunknak nyilatkozva Ágh Attila politológus.

Állítása szerint az Orbán-kormány csak válsághelyzetben tudja fenntartani magát, ezért nem a szó eredeti értelmében vett válságkezelésre törekszik, hanem a válság menedzselésére, netán annak elmélyítésére. Így próbál létrehozni olyan politikai szerkezetet, amelyben képes elnyomni az ellentmondásokat.

– Az Orbán-rendszer a társadalom minden szegmensére rányomta bélyegét, tökéletes autokráciát valósított meg – jelentette ki Ágh Attila. – A költségvetés elfogadásának módján is látszik, hogy a Fidesz mindent rendeleti kormányzással akar elintézni – tette hozzá...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.