2023. január 6., péntek

ELKESERÍTŐ A VIDÉKI TANÁROK HELYZETE, NEM AZÉRT HAGYJÁK KI A SZTRÁJKOT, MERT ELÉGEDETTEK, HANEM AZÉRT, MERT FÉLNEK

NÉPSZAVA
Szerző: JUHÁSZ DÁNIEL
2023.01.06.


Szombaton Budapesten célba ér a Miskolcról elindított tudásmenet. Résztvevői rengeteg tapasztalatot szereztek az oktatás helyzetéről az útjuk alatt.


Rengeteg tapasztalattal gazdagodtak az elmúlt napok során a pedagógusok tudásmenetének résztvevői, akik péntek délutánig mintegy 150 kilométert tettek meg gyalogosan hétfői, miskolci indulásuk óta. A célállomás ezúttal Gödöllő volt, ahol újabb fórumot tartottak a helybeliek bevonásával, köztük tanárokkal, szülőkkel. A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke és a tudásmenet egyik kezdeményezője, Totyik Tamás lapunknak azt mondta, úgy érzi, egyre többen szimpatizálnak az ügyükkel, eddig valamennyi településen szívesen fogadták, nem egyszer meg is vendégelték őket a helyiek. Volt, ahol szendvicsekkel, süteménnyel, csokoládéval várták a megfáradt menetelőket, Aszódon pedig egy nagyobb tömeg is csatlakozott hozzájuk, egészen Gödöllőig kísérve őket.

Ugyanakkor a vidéki településeken dolgozó kollégái beszámolóit elkeserítőnek tartja a PSZ alelnöke, szerinte nyoma sincs annak az elégedettségnek, amit a Belügyminisztérium által szervezett decemberi szakmai egyeztetésen próbáltak lefesteni az oktatás irányítói. Totyik Tamás szerint több vidéki iskolában nem azért maradt el például a sztrájk megszervezése, mert a pedagógusok mindennel elégedettek, hanem azért, mert félnek. Tartanak attól, hogy elveszítik a munkájukat és nem tudnak másik állást szerezni, ahogy attól is, hogy a tankerületi központok más módokon állnak bosszút...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.