2023. január 11., szerda

HALMAI KATALIN: BRÜSSZELBEN ISMERIK AZ ORBÁNI PROPAGANDAGÉPEZET MŰKÖDÉSÉT

HÍRKLKK / KLIKKTV
Szerző: HírKlikk
2023.01.11.


Az nem siker, hogy az uniós pénzek nagy részét befagyasztották addig, amíg az ország egy sor feltételnek megfelel – mondja a Népszava brüsszeli tudósítója. Halmai Katalin Fejtő-díjas újságíró, akivel Németh Péter beszélgetett a Klikk Tv Mélyvíz című műsorában, a legfontosabbnak az igazságszolgáltatás függetlenségének megerősítését tartja, enélkül egyetlen fillért sem fog kapni a felfüggesztett pénzekből Magyarország.


Amikor bemutatkozik és elmondja Halmai Katalin, hogy ő egy magyar újságíró, azonnal hozzá kell tennie, hogy egy független, vagy ellenzéki újságnak dolgozik, mert ahogy mondja, Brüsszelben nagyon nagy a gyanakvás a magyar sajtóval szemben. Ismerik, hogyan működik az orbáni propagandagépezet – mondta a brüsszeli tudósító. Felidézte, hogy egy zárt ülésen számon is kérték, miért van az, hogy itt aláírják az Oroszországot sújtó szankciókat, Magyarországon meg azt mondják, hogy nem működnek, ellentétes hatást érnek el? Úgy tudom, hogy Varga Juditék ezt elég rosszul vették, fel is háborodtak, miközben az állítás igaz volt – magyarázta Halmai Katalin.

A propagandagépezet működésére jó példával szolgált Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, aki arról beszélt néhány napja, hogy már a tavalyi év elején nagyon erőteljes nyomás alá helyezte Brüsszel a Fidesz-szimpatizánsokat, mert azt akarta elérni, hogy az ellenzék nyerje az önkormányzati választásokat – idézte fel Németh Péter. A tudósító szerint azonban az Európai Bizottság óvakodik attól, hogy politikusai kommentálják az ilyen vagy az ehhez hasonló állításokat. Nyomásgyakorlás meg csak annyi volt, amennyi az uniós támogatásokhoz szükséges, a magyar kormány által nem teljesített feltételekről szólt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.