2023. január 31., kedd

LOPNAK ÉS LOPAKODNAK

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2023.01.31.


Bizonyos Eged István, Pétervására polgármestere megfenyegette Hadházy Ákost, miszerint: „Biztos legyél benne, hogy találkozunk még. A család az mindenhol tabu, csak nálad nem. Könyörögni fogsz.” Ebben benne van a NER maga, mondhatni, az esszenciája ez neki kilátástalan bunkóságában, moráljában és mindenkit eltaposásában. De a mutyit se feledjük. Eged István nagyot akart fenyegetni, de nincsen neki saját bejáratú TEK-je, NAV-ja és más, ellenzékieket nyektető készsége, sőt, Eged István még csak nem is Kövér pedellus, akinek tevőleges hatalma van Hadházy fölött, úgyhogy polgármester elvtárs a maga szintjén és színvonalán működik, ha megzavarják a lopásban.

Voltaképp azt mondta Hadházy képviselőnek akárha sarki kocsma vagy falusi ivó fölgyűrve az ingujját és kezébe véve a letört nyakú sörösüveget, hogy gyere ki, mint ahogyan maga a nagyságos Orbán Viktor szólította fel annak idején majdnem ugyanígy Goodfriend, amerikai ügyvivőt, hogyha férfi volna, kiemenne vele a szabad levegőre. Pedig akkoriban még nem is volt utcai harcos, csak később vált azzá. Mindenesetre látjuk, Eged polgármester honnan veszi a bátorságot, csak az a baj, ő nem a maffia főnöke, még csak nem is egy galerié, hanem csak egy hőbörgő kretén, akit lopáson értek. Mert el ne feledjük, ő a falujában uniós pénzből épített magának jakuzzis dácsát, csak lebukott. Hadházy lebuktatta.

Emiatt ajánlgatja neki a kisstílű alak a menekülést, és jelenti ki, hogy könyörögni fog, csak nem tudjuk, miért és kinek. Rosszul sikerült ez e fenyegetőzés, olyan bumburnyák íze van, de ettől annyira lehangoló. Ez a legalja utcai bandák stílusa, a NER kicsiben, de mindenképp esszenciálisan, amikor előkerül a család toposza is, mint amely védernyő legalizálja a lopást, ahogyan Orbán gyermekei is a saját lábukon állnak. Nem tudjuk, Eged polgármesterre ki lesz-e adva a kilövési engedély, mert az ilyesmik a legfelsőbb szinteken dőlnek el. Például Völner és Schadl már szabad préda az igazságszolgáltatás számára, Varga Judit egyelőre még nem, mert fontosnak hitt dolgai vannak Brüsszelben. Védi Orbán valagát.

Viszont azt is Hadházy képviselő fejtette föl, hogy a dekázós-hegedálós nacsasszony pontosan tudta, mit művel a beosztottja, sőt, azt is bizonyítva látja, hogy találkozott Schadllal, megbeszélni az elkenendőket. Azaz, minimum bűnpártolást követett el, a maximumot nem tudjuk, mert titok. Ennek ellenére akkora a kuss ebben az ügyben is, mint amúgy Pétervásárán, csak a tét más és a játszma nagyobb. Viszont sem a minisztérium, sem Varga nem reagált a képviselő vádjaira, nem hívták ki őt egy kis utcai harcra, csak nehogy váratlanul valami baj érje. Minden attól függ, hogy ki milyen szerepet játszik Orbán színházában, ha valakire szükség már nincsen, mehet a levesbe, amely folyamatosan forr...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.