2023. január 6., péntek

MÁR A DUNA ÉS A CORVIN PLAZA IS TIBORCZ ISTVÁN ÉRDEKELTSÉGÉBE TARTOZIK – HUPPA-LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA-VÁLOGATÁS
2023.01.06.


Mindenki mást vesz karácsonyra…

Nem ez volt az egyetlen nagy dobása, az elmúlt bő egy évben Tiborcz István alaposan kiköltekezte magát: 2021 vége óta vett már bankot, alapkezelőt, fuvarozócéget és szállodát is.Ismét Matolcsy fiának barátja nyerte az MNB pályázatát

Száraz István nem csak barátja a jegybankelnök fiának, 2017-ben Matolcsy Ádám tőle vette meg a New Wave Media Csoportot, ami a kormányközeli Origo újságot birtokolta.

Dzsudzsák Balázs nem marad cég nélkül

A focista legújabb cége a 2021-es alapítású Első Magyar Léghajógyár Kft., melynek főtevékenysége légi- és űrjárműgyártás, valós tevékenységbe azonban még a mai napig nem fogott bele – legalábbis a beszámoló alapján. Ami késik, nem múlik, csak jön valami közbeszerzés erre a témára… figyeljünk!

Egymilliárd forint értékű segélyszállítmánynak veszett nyoma Ukrajnában még tavaly októberben

Az ukrán biztonsági szolgálat azt gyanítja, hogy az adomány eltűnéséhez köze lehet egy Fajk Emese nevű nőnek. Magyar állampolgár. A fiatal erdélyi nőt több országban is szélhámossággal vádolják. Rejtő Jenő besírna.

Így halt meg Rejtő Jenő

“Kitűnő érzéke volt a szörnyű világban meglátni a jelenségek fonákját, megmutatni az emberellenesben a nevetségest, és e nevetségessé tétellel leleplezni oly sok silányságot…”

Moszkvában telepedett le Putyin olasz építésze

A bresciai ügyészség letartóztatási parancsot adott ki ellene adócsalás gyanújával… Még mindig Rejtőnél tartunk…

Menthetetlen, ahogyan Polt Péter legfőbb ügyész védi Farkas Flóriánt

Mi mind egy Rejtő-regényben élünk… vagy egy banánköztársaságban.

“A hatóságok azonban fordítva ültek a lóra, azt nézték, hogyan lehet kimenteni az elkövetőket” – állította Ligeti Miklós.

Pofátlanul csalhatott a végrehajtó: Schadl György felesége dátumokat hamisíthatott

“Sajnos az, hogy ezt a nagyon csúnya bakit, ami nem lehet véletlen, keresztül lehetett vinni a helyi bíróság és a földhivatal rendszerén is, ismét azt bizonyítja, hogy a korrupt végrehajtóknak a hatóságok tagjai között is voltak cinkosai, nem véletlenül vittek el az ügyészek minden iratot, ami a házammal kapcsolatos…”

Tűzifa-kiviteli tilalom magyar módra

Az Átlátszó által kikért, illetve a KSH-tól letöltött adatok szerint sincs szó a kivitel tilalmáról, hiszen a kormányrendelet elfogadása óta is zajlik a faanyagok exportja, az illetékes hivatalok tudtával.

A bolgároknál és a románoknál is hamarabb lesz euró, mint nálunk

Az Orbán-kormánynak mostanra már céldátuma sincs arra, hogy mikor lehetne áttérni az uniós fizetőeszközre.

Több ponton is csorbítja a dolgozók jogait az új Munka törvénykönyve

A törvény részeként nő a duplájára (de így is csak az uniós minimumra) az apasági szabadság, emellett viszont több olyan passzus is van, ami hátrányosan érinti a dolgozókat.

Oktatáskutató: még a multiknál sem szokás, amit Pintér Sándor tervez

“A belügyminisztériumi javaslat egyébként is pont a gyerekekről tereli el a fókuszt, amely a régi érához, egyfajta besúgó rendszerhez való visszafordulást jelez, s óriási feszültségeket fog teremteni a tantestületeken belül.”

Magyarországon is egyre súlyosabb a gyógyszerhiány

Nem magyar jelenség, lassan uniós szintű gyógyszerhiányról lehet beszélni.

A németek, a belgák és a svédek és az osztrákok is kötelezővé teszik a Covid-tesztet a Kínából érkezőknek

Az NNK azt hangsúlyozza, az oltás fontos, ahogyan a rendszeres és alapos kézmosás, kézfertőtlenítés és szellőztetés is, aki pedig beteg, az maradjon otthon. De azért figyelnek is…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.