2023. január 12., csütörtök

NA VÉGRE! - INNENTŐL PEDIG NINCS MEGÁLLÁS...

FACEBOOK
Szerző: GÁBOR GYÖRGY
2023.01.11.


Na végre!

Deutsch Tamás a Milton Friedman Egyetem Nemzetközi és Politikatudományi Tanszékén „Labdarúgó stadionok üzemeltetése” címmel tart kurzust.

Megnézném a tantárgyleírást, a tematikát, a kötelező és ajánlott irodalom jegyzékét, s egyetemi kurzusról lévén szó, az idegennyelvű szakirodalom listáját, továbbá szeretném tudni, vajon az idegennyelvű szakirodalom feldolgozását maga Deutsch Tamás vezeti-e?
Érdekelne a diszciplina tudásszociológiai meghatározása, érdekelne a Deutsch által alkalmazott tudományos módszertan, érdekelne, hogy a Stadionüzemeltetés a tudományok rendszerében hol helyezkedik el, alaptudomány, avagy alkalmazott tudomány, absztrakt vagy tapasztalati tudomány, természet- vagy társadalomtudomány, továbbá interdiszciplináris megközelítést alkalmaz-e Deutsch tanár úr?

És persze érdekelne, milyen kutatási területeket javasol a hallgatóknak, például diplomamunkájuk elkészítéséhez. Gondolom az egyik terület, amelynek Deutsch bizonyítottan nemzetközi szakértője, a stadion-beléptetési rendszerek komparatisztikája.
Valóban megújulni látszik hát a magyar felsőoktatási rendszer, miközben a lipsi ajvékolók javában hisztikéznek.

És irigykedve mondom, hogy bezzeg míg engem a hetvenes években, az ELTE Bölcsészkarán, azaz a pártállam kellős közepén nem tanított sem Komócsin Zoltán, sem Biszku Béla, sem Berecz János, sem Nemes Dezső, de még csak Németh Károly sem, addig a mai fiataloknak már kijut Deutsch Tamás.
Innentől pedig nincs megállás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.